Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile în dosarul privind mita de 1.2 milioane de lei

Fostul baron PSD Dumitru Buzatu rămâne în arest după ce instanța de la Tribunalul Vaslui i-a prelungit mandatul de arestare emis în urma flagrantului DNA.

18 oct. 2023, 13:10
Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile în dosarul privind mita de 1.2 milioane de lei
Dumitru Buzatu rămâne în arest. Judecătorii i-au respins contestaţia

Magistrații Tribunalului Vaslui au decis miercuri prelungirea arestării preventive în cazul președintelui suspendat al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu. În cazul expertului Radu Judele, instanța a decis înlocuirea arestării cu controlul judiciar. Decizia nu este definitivă.

Tribunalul Vaslui a decis, sâmbătă, 23 septembrie 2023, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Dumitru Buzatu, în dosarul în care este acuzat de procurorii anticorupţie că a primit drept mită suma de 1,25 milioane de lei de la un om de afaceri a cărei societate efectua lucrări la drumul strategic Bârlad – Laza – Codăeşti.

Citeşte şi: Gigi Becali, despre cazul de corupție al lui Dumitru Buzatu, baronul de Vaslui care a fost prins cu șpaga 1.25 mil. lei: „Asta m-a deranjat mai mult decât mita”

„În perioada 08.05.2023 – 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor). În contextul menționat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, susţin procurorii DNA.

Citește și: Ce reacție a avut secretara lui Dumitru Buzatu după ce s-a scris că are legături intime cu fostul președinte al CJ Vaslui