Dumitru Dragomir, apel disperat către Marcel Ciolacu. „El are acum putere şi se şi pricepe”

Dumitru Dragomir cere de urgență intervenția lui Marcel Ciolacu şi solicită 200 de milioane de euro pentru fotbalul românesc. Fostul şef al LPF susţine că aceasta este singura soluţie pentru ca România să devină o forţă în cel mai popular sport din lume.

26 iun. 2023, 14:45
Dumitru Dragomir, apel disperat către Marcel Ciolacu. „El are acum putere şi se şi pricepe”
Dumitru Dragomir, apel disperat către Marcel Ciolacu. "El are acum putere şi se şi pricepe"

Dumitru Dragomir, apel disperat către Marcel Ciolacu. Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal susţine că demiterea lui Emil Săndoi de la cârma naționalei U21 nu rezolvă problemele fotbalului românesc la nivel juvenil şi spune că a venit vremea ca Guvernul României să se implice financiar.

„Ce să facă Emil Săndoi? Voi credeți că el e vinovatul? Nu demisia lui Săndoi este soluția, ci implicarea lui Marcel Ciolacu. El are acum putere și se și pricepe. A venit vremea ca Guvernul României să se implice și să salveze fotbalul ăsta românesc al nostru. Am văzut că Marcel Ciolacu este un pasionat de fotbal. A fost plecat cu CFR-ul, vrea să ajute echipa lui Gigi Becali să joace în Ghencea. Bine, legal. E timpul să se implice și cu Guvernul. Acest Guvern trebuie să aloce 200 de milionae de euro Centrelor de Copii și Juniori. Fără acești bani ne ducem în cap de tot și îmi e teamă că nu o să ne mai salveze nimeni. Guvernul trebuie să facă ceva și pentru Centrele de Copii și Juniori. Avem nevoie să ne angajăm cei mai buni specialiști la sectorul juvenil. Doar așa vor putea să crească juniorii noștri”, a spus Dumitru Dragomir pentru ProSport.

Citeşte şi: Gigi Becali anunţă că FCSB va juca în Ghencea. Ce discuţie a avut cu noul premier Marcel Ciolacu

România U21 este singura echipă de la Campionatul European 2023 care nu a reușit să înscrie niciun gol la acest turneu. După două înfrângeri înregistrate până acum, pe stadionul Steaua, 0-3 cu Spania și 0-1 cu Ucraina, „tricolorii” lui Emil Săndoi sunt eliminați deja din competiție, urmând să mai joace ultimul meci din grupă cu Croația, marți, de la ora 21:45, pe Stadionul Steaua.

„Noi avem mari probleme cu acești tineri jucători, deoarece ei sunt antrenați foarte prost încă de la juniori și chiar acum pe la echipele lor de club din Liga 1. Patronii din Liga 1 lasă echipele pe mâinile unora și altora și uite că acum se culeg roadele. Doar la Academia lui Hagi sunt specialiști peste tot, dar acolo acest cuvânt peste tot înseamnă Gică Hagi. Și noi, oamenii de fotbal, poate că mai greșim când ieșim și îi umflăm pe unul și pe altul de îi facem de zeci de milioane de euro, iar ei sunt cum sunt. După acest turneu mi-am dat seama cât de jos am ajuns în Europa”, a mai spus Dumitru Dragomir.

Citeşte şi: Organizare execrabilă la EURO 2023 U21. Cum a fost umilită o jurnalistă din România pe Stadionul Steaua, la meciul cu Spania