E jale la Dacia: „compania fanion” a României a suspendat comenzile pentru toate modelele cu acest tip de motor

Dacia încă este percepută drept „compania fanion a României", deși a fost vândută la francezii de la Renault în anul 1998. Totuși, amprenta românească se menține prin faptul că gigantul auto are peste 10.000 de angajați români, iar modelele companiei se vând pe bandă rulantă în țara noastră.

10 iun. 2022, 22:40
E jale la Dacia: „compania fanion” a României a suspendat comenzile pentru toate modelele cu acest tip de motor

Deși Dacia deține supremația în privința numărului de modele vândute în țara noastră, producătorul francez cu punct de lucru în România înregistrează și evenimente neplăcute, în contextul recesiunii.

Dacia a suspendat temporar comenzile pentru toate modelele cu motoare ECO-G, alimentate cu benzină și GPL, din cauza unor probleme de aprovizionare. Vestea a venit la doar câteva zile după ce producătorul a prezentat marile avantaje ale motorizării.

Penuria de componente necesare producției de motoare ECO-G, alimentate la GPL, reprezintă motivul pentru care Dacia a fost nevoită să ofere acest anunț clienților.

„Lanțul de aprovizionare GPL se confuntă în prezent cu probleme care sunt create de criza din industrie. Dacia își suspendă temporar comenzile pentru versiunile echipate cu motoare ECO-G pentru anumite modele”, au transmis reprezentanții Dacia pentru Profit.ro.

 

Ce avantaje aduce Dacia cu noile motoare

 

Motoarele ECO-G vor oferi șoferilor posibilitatea de a rula mașina alternativ, pe bază de benzină și gaz lichefiat. Motoarele au fost adaptate pentru a funcționa dual. Acestea au montată o a doua rampă de injectoare, specifică pentru GPL.

În plus, mașinile au montate un al doilea rezervor, în portbagaj, în locul roții de rezervă. Producția motoarelor și mașinilor GPL este realizată de Dacia în colaborare cu italienii Lando Renzo, mari jucptori pe piața producătorilor de instalații GPL, la nivel european.

Noul motor de la Dacia este prezentat ca o alternativă la cele diesel, cu un consum puțin mai ridicat, dar fără emisii de particule. Totodată, are un plus de putere și cuplu. Marele avantaj este autonomia, de peste 1.200 de km, cu ajutorul celor două rezervoare, de benzină și gaz, mai precizează sursa citată.

Dacia a fost vândută la Renault de Guvernul Radu Vasile, în anul 1998.