Edu.ro Repartizare Computerizată 2022: Cum poţi verifica online rezultatele la admitere liceu 2022

Rezultatele admiterii la liceu pentru 2022 vor fi anuntate joi, 14 iulie, de catre Ministerul Educatiei. Elevii pot vedea liceul la care au fost repartizati, online.

13 iul. 2022, 14:25
Edu.ro Repartizare Computerizată 2022: Cum poţi verifica online rezultatele la admitere liceu 2022

Edu.ro Repartizare Computerizată 2022: 

În această săptămână, elevii au putut completa fișa cu opțiuni pentru liceu, iar la data de 14 iulie vor afla la ce liceu au fost repartizați..

Vezi aici repartizarea elevilor pe licee

Ministerul Educaţiei va publica pe site rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (pentru anul școlar 2022- 2023).

Admitere liceu 2022 Bucureşti. Totul despre REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ 2022 în Bucureşti, broşura oficială

Iată când are loc repartizarea computerizată și care sunt etapele pe care elevii trebuie să le urmeze după ce află liceul la care au fost repartizați!

Edu.ro Repartizare Computerizată 2022: Cum poţi verifica online rezultatele la admitere liceu 2022?
Admiterea la liceu 2022 se va efectua pe baza mediei obținute la examnele de la Evalure Națională și pe baza mediei generale din cei patru ani de școală.

Absolvenții de clasa a VIII-a vor afla rezultatele repartizării computerizate pe data de 14 iulie 2022. Acestea se vor afișa pe site-ul oficial al Ministerului Educației, EDU.RO. Pentru a afla la ce liceu ai fost repartizat, poți consulta site-ul oficial al EDU.ro, accesând link-ul admitere.edu.ro.

Important de știut este că, pe listele de repartizare nu va fi afișat numele lor, ci codul de identificare, astfel datele cu caracter personal vor fi protejate.

Așadar, după ce au aflat la ce liceu au intrat, viitorii liceeni trebuie se vor prezenta la secretariatul unității de învățământ pentru a depune dosarul de înscriere, în intervalul 15 – 20 iulie 2022.

Repartizare computerizată liceu 2022. S-au afişat rezultatele pentru elevii cu cerinţe educaționale speciale şi cele de la locurile pentru romi

Edu.ro Repartizare Computerizată 2022: Calendarul complet al admiterii la liceu 2022

14 iulie 2022:   Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022- 2023. Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal. Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București
15 – 20 iulie 2022: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați
20 iulie 2022:   Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma reînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere
21, 22 și 25 iulie 2022:   Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată

REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2022. Cum se face Admitere Liceu 2022

 

Foarte important: nu uitati ca dupa ce elevii afla liceul la care au fost repartizati, acestia trebuie sa depuna dosarul de inscriere la acel liceu, in perioada 15 – 20 iulie.

Dosarul de inscriere la liceu trebuie sa contina:

– cererea de inscriere;
– cartea de identitate (daca este cazul) si certificatul de nastere;
– adeverinta cu notele si media generala obtinute la Evaluarea Nationala-clasa a VIII-a;
– foaia matricola pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale);

– fisa medicala;

Repartizarea candidatilor in functie de media de admitere, etapa a II-a

Completarea cererilor cu codurile specializarilor se face respectand situatia locurilor ramase libere. Codurile pentru fiecare specializare vor fi preluate din Ghidul adresat absolventilor clasei a VIII-a pentru admiterea in liceu (Brosura)

Cererile de inscriere vor fi insotite de urmatoarele documente:

– copie certificat de nastere/ copie carte de identitate,
– copie foaie matricola cu mediile de absolvire a claselor V-VIII si/ sau – copie adeverinta medie de admitere

Repartizarea candidatilor se va realiza in urmatoarea ordine:

1. elevii care au sustinut Evaluarea Nationala, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in functie de optiunile candidatilor, in limita
locurilor ramase libere;

2. elevii care nu au sustinut Evaluarea Nationala, in ordinea descrescatoare a mediilor de absolvire clasele V-VIII, in functie de optiunile candidatilor, in limita locurilor ramase libere.

Candidatii repartizati vor depune dosarele de inscriere la unitatile de invatamant la care au fost repartizati in perioada 8 – 12 august 2022.