Egipt: Şeful autorităţii militare a acceptat demisia premierului Sharaf

Şeful Consiliului Suprem al Forţelor Armate egiptene (CFSA), mareşalul Hussein Tantawi, a anunţat marţi că autoritatea militară este pregătită să organizeze un referendum privind transferul de putere unei puteri civile şi a acceptat demisia premierului Essam Sharaf, transmit agenţiile de presă internaţionale.

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 18:42
Egipt: Şeful autorităţii militare a acceptat demisia premierului Sharaf

Într-un discurs televizat adresat naţiunii, mareşalul Tantawi şi-a exprimat disponibilitatea privind organizarea unui referendum referitor la transferul de putere unei guvernări civile şi a confirmat că acest eveniment se va produce până la 1 iulie 2012, scrie Agerpres.

Şeful autorităţii militare de la Cairo a explicat că, până la sfârşitul lunii iunie a anului viitor, vor avea loc alegeri prezidenţiale şi a confirmat că viitorul scrutin legislativ va începe la data stabilită, respectiv 28 noiembrie.

Guvernul condus de Sharaf a decis să demisioneze luni seara, ca urmare a confruntărilor violente între protestatari şi forţele de ordine, soldate cu cel puţin 28 de morţi şi zeci de răniţi.

În alocuţiunea sa, mareşalul Tantawi a explicat că armata nu este răspunzătoare de moartea vreunei persoane, în recentele violenţe de la Cairo şi din alte mari oraşe egiptene. Armata egipteană „nu a omorât niciodată vreun bărbat egiptean sau o femeie egipteană”, a insistat şeful CFSA.