Cine va prelua averea artistică a lui Petrică Mîțu Stoian. Familia interpretului a luat decizia

Familia regretatului Petrică Mîțu Stoian a decis ca averea artistică a interpretului să îi revină lui Emil Badea, un artist de muzică populară care duce acest brand mai departe.

12 ian. 2023, 12:30
Cine va prelua averea artistică a lui Petrică Mîțu Stoian. Familia interpretului a luat decizia

Familia regretatului Petrică Mîțu Stoian a decis ca Emil Badea să se ocupe de moștenirea culturală a regretatului interpret.

Tânărul artist a primit dreptul exclusiv de a administra marca înregistrată cu numele regretatului cântăreț de muzică populară, mai ales că el a fost singurul artist cu care a înregistrat un videoclip în comuna sa natală, Izverna.

Citiți și: Fiul de suflet al lui Petrică Mîțu Stoian a apelat la Poliţie. Demersul are legătură cu regretatul artist: „Nu are dreptul să mă hărţuiască!”

Anunțul făcut de familia regretatului cântăreț de muzică populară

Moștenitorii regretatului cântăreț de muzică populară au anunțat că începând cu data de 29 decembrie 2022, Emil Badea va putea să organizeze evenimente, să folosească imaginea, cântecele și numele artistului pentru o perioadă nelimitată de timp, pe orice teritoriu.

„Am luat această hotărâre știind bună colaborare, bazată pe prietenie și respect, dintre cei doi artiști și mânați de faptul că deși el a ajutat și susținut multe tinere talente, Emil Badea rămâne singurul artist din generația tânăra, cu care Petrică Mîțu Stoian a imprimat, de-a lungul vieții, un cântec în duet, chiar dacă ar fi putut să înregistreze și cu alții, dacă ar fi vrut! (…)

În altă ordine de idei, Emil Badea s-a dovedit a fi un om cu foarte mult bun simț, care nu a încercat să profite și să dobândească capital de imagine de pe urma decesului regretatului artist, noi fiind cei care i-am făcut propunerea de a prelua brandul Petrică Mîțu Stoian. Emil este un artist care a confirmat, un artist de succes, un om echilibrat, cu o familie frumoasă, un caracter puternic, dar și un producător serios”, au transmis aceștia.

Emil Badea a postat un mesaj pe Facebook, acolo unde a mulțumit familiei regretatului interpret că va organiza evenimente frumoase în memoria sa.

„Vreau să mulțumesc familiei regretatului Petrică Mîțu Stoian pentru încrederea acordată, de a fi eu cel care va administra în mod exclusiv moștenirea culturală lăsată de marele artist Este o onoare deosebită, dar în același timp o mare responsabilitate pe care o voi trata cu tot respectul meu! Cu ajutorul lui Dumnezeu și al dumneavoastră, publicul, vom face lucruri frumoase pentru memoria maestrului Petrică Mîțu Stoian, #LuceafărulMehedințiului!”, a scris Emil Badea pe pagina sa de Facebook.

Citiți și: Familia lui Petrică Mîțu Stoian rupe tăcerea după ce a interzis folosirea numelui și imaginii regretatului artist. Care e, de fapt, motivul din spatele acestei decizii