Elefant plimbat pe o platformă prin Sighetu Marmaţiei. Poliţia a demarat cercetări

Proprietarii unui circ venit în municipiul Sighetu Marmaţiei au recurs la o metodă inedită de publicitate, îmbarcând un elefant pe platforma unei camionete după care l-au plimbat, vineri, pe mai multe străzi din localitate, deşi acest lucru e interzis prin lege.

RomaniaTV.net
31 aug. 2018, 19:00
Elefant plimbat pe o platformă prin Sighetu Marmaţiei. Poliţia a demarat cercetări

Primăria din Sighetu Marmaţiei şi-a dat acordul pentru transportul elefantului prin oraş şi a oferit spre însoţire o maşină a poliţiei locale.

Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Horia Scubli, a declarat pentru Agerpres că organizatorii evenimentului nu ar fi încălcat legea iar plimbarea elefantului prin oraş a fost gândită pentru a-i atrage pe copii să meargă la circ.

„Elefantul a fost plimbat prin oraş cu o camionetă, a fost pus pe platforma unei camionete. Au circulat prin oraş cu viteză redusă şi au fost însoţiţi tot timpul de o maşină a poliţiei locale. Administratorii circului au solicitat sprijinul poliţiei locale pentru această formulă de promovare a spectacolului. (…) Plimbatul elefantului prin oraş a fost gândit pentru a fi văzut de copii şi a merge apoi la un spectacol de circ. Nu cred că a greşit nimeni cu nimic iar animalul nu a fost agresat pe timpul prezentării”, a spus Horia Scubli.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Tania Şobraneţ, a declarat pentru AGERPRES că se fac cercetări, sub conducerea procurorului de pe lângă Parchetul Judecătoriei Sighetu Marmaţiei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 25, litera G din Legea 171 din 2017 care modifică Legea 205 din 2004 cu privire la protecţia animalelor.

Un reprezentant al Asociaţiei Prietenii Animalelor din Sighetu Marmaţiei a susţinut pe pagina de socializare că primăria a încălcat legea permiţându-le proprietarilor animalului să-l plimbe prin oraş.

„Art.17 şi 24 din legea 205/2004, modificată în iunie 2017, interzic circul cu animale sălbatice! Dar ce să vezi, la Sighet este permis! Felicitări autorităţilor, sunteţi un exemplu!”, a scris acesta.

De altfel, numeroşi locuitori din municipiul Sighetu Marmaţiei au scris pe Facebook că autorităţile locale au greşit autorizând proprietarii circului să plimbe elefantul prin oraş, iar sprijinul oferit de poliţia locală, înseamnă că legea nu e cunoscută.