Nepoata preşedintelui Băsescu a fost botezată. Vezi ce semnificaţie are numele Sofia Anais. PRIMELE IMAGINI

Elena Băsescu şi-a botezat sâmbătă fetiţa. Sofia Anais, nepoata preşedintelui Traian Băsescu, a fost creştinată sâmbătă la Biserica Sfântul Spiridon Nou, naşii fiind primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, şi Monica şi Cătălin Cîrstoiu, finii lui Traian Băsescu. Slujba a fost oficiată de 12 preoţi. Toată familia Băsescu a fost prezentă la eveniment, de departe, cel mai emoţionat a fost chiar preşedintele Romaniei. Nepoata lui Sofia-Anais a dormit aproape tot timpul, şi a fost ţinută în braţe de naşul Dorin Chirtoacă. După ceremonia religioasă, familia micuţei Sofia a organizat o petrecere numai în familie. Din cauza postului Crăciunului, petrecerea mare a fost amânată pentru ianuarie.

RomaniaTV.net
30 nov. 2013, 10:18

Sofia Anais, fiica Elenei Băsescu şi a lui Bogdan Ionescu, a fost botezată sâmbătă, la biserica Sfântul Spiridon cel Nou din Bucureşti, aceeaşi biserică în care a fost oficiată şi cununia religioasă a Elenei Băsescu cu Bogdan Ionescu. La slujbă au participat rudele şi prietenii foarte apropiaţi ai Elenei şi ai lui Bogdan.

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia lui, Maria, au ajuns la biserică în jurul orei 13.40. „Nu am emoţii, de ce să am emoţii”, le-a spus preşedintele ziariştilor prezenţi. Întrebat cum este să fie bunic, el a răspuns: „Nu vedeţi ce împăunat sunt!?”.

Preşedintele României a fost emoţionat pe toară durata slujbei. Cum a intrat in biserică, Traian Băsescu a mers ă discute cu preoţii, să se asigure că totul e in regulă

Elena Băsescu, soţul său Bogdan Ionescu şi micuţa Sofia Anais au ajuns la biserică puţin înainte de ora 14.00. „Dumnezeu ne binecuvântează”, le-a spus Elena Băsescu ziariştilor prezenţi, înainte de a intra în biserică, ducând în braţe fetiţa.

În biserică, fiica Elenei Băsescu a fost preluată de naşii Dorin Chirtoacă, Monica şi Cătălin Cîrstoiu. La slujbă a participat şi Ioana, fiica cea mare a preşedintelui Băsescu, însoţită de noul ei iubit, şi prinţesa Lia.

Citeşte şi: Primarul Chişinăului, în vizită la nepoata preşedintelui Băsescu. Vezi ce dar i-a adus finei Sofia

Sofia Anais a fost ţinută în braţe la botez chiar de medicul Monica Cârstoiu, cea care a asistat la naşterea ei, dar şi de Dorin Chirtoacă.

La botezul Sofiei a venit şi Elena Udrea, care le-a spus jurnaliştilor că i-a adus cadouri jucării şi hăinuţe.

Elena Băsescu a născut primul ei copil pe 1 septembrie 2013 la Spitalul Universitar, exact la un an de la căsătoria cu Bogdan Ionescu.

Citeşte şi: Elena Băsescu a mers cu fiica la Parlamentul European FOTO

Fetiţa Elenei Băsescu va purta numele Sofia Anais Ionescu-Băsescu

„Sofia a fost alegerea mea, pentru că pe 17 septembrie se sărbătoreşte Sfânta Sofia şi trebuia să nasc în jurul acestei date. Dar este şi un nume cu o semnificaţie foarte puternică pentru familia noastră, Sofia a fost bunica tatălui meu, pe care a iubit-o foarte mult. Iar Anais este un nume care i-a plăcut foarte mult lui Bogdan”, a scris Elena Băsescu pe pagina ei de Facebook.

Numele Anais ar veni de la zeiţa persană a dragostei, Anahita, sau ar fi doar o derivaţie a numelui Anne în dialectul provensal şi catalan. Deasemenea, Anais ar putea fi o combinaţie între Ana şi Isabel.

Începând din 1985, Anais a devenit un nume foarte popular în Franţa, unde sunt de zece ori mai multe femei care poartă numele acesta faţă de Anne. Însă, înainte de secolul al 19-lea, în Franţa nu au fost înregistrate femei cu acest nume.