Elevii cu media 10 la evaluarea naţională şi bacalaureat, recompensaţi financiar de Guvern

Guvernul a aprobat, joi, acordarea de stimulente financiare de câte 1.000 de lei pentru absolvenţii cu media 10 la Evaluarea naţională şi câte 3.000 de lei pentru cei cu 10 la Bacalaureat.

RomaniaTV.net
12 iul. 2018, 12:05
Elevii cu media 10 la evaluarea naţională şi bacalaureat, recompensaţi financiar de Guvern

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, este vorba despre 345 de absolvenţi de clasa a VIII-a şi 139 de absolvenţi de clasa a XII-a care vor beneficia de aceste stimulente financiare.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi că vor fi acordate stimulente financiare pentru absolvenţii care au obţinut media 10 atât la evaluarea naţională, cât şi la examenul de bacalaureat.

„Pentru că apreciem şi vrem să încurajăm performanţele şcolare, vom aproba astăzi stimulente financiare pentru absolvenţii care au obţinut media 10 atât la evaluarea naţională, cât şi la examenul naţional de bacalaureat”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit şefei Executivului, susţinerea copiilor şi a tinerilor cu performanţe şcolare este un obiectiv al politicilor educaţionale promovate de Guvern şi care este în acord cu programul de guvernare.

Rata de promovare (după soluționarea contestațiilor) la prima sesiune de Bacalaureat 2018 a fost de 69,7%. Din totalul elevilor care au susţinut examenul de Bacalaureat, 132 de absolvenţi de clasa a XII-a au obţinut media 10.

La examenul de Evaluare Naţională, 345 de elevi au obţinut media 10, cei mai mulți provenind din Capitală – 55.