Elixirul imunităţii- Ce se întâmplă în organism dacă bei zilnic apă cu miere. De ce să mănânci usturoi şi miere dimineața

Începe ziua cu un pahar de apă caldă cu miere! Combate infecțiile în gât și stimulează sistemul imunitar. Dacă adaugi şi usturoi, beneficiile se triplează.

02 nov. 2022, 13:27
Elixirul imunităţii- Ce se întâmplă în organism dacă bei zilnic apă cu miere. De ce să mănânci usturoi şi miere dimineața

O banală lingură de miere  are proprietăți antioxidante puternice, motiv pentru care experții recomandă cu tărie ca toată lumea să își înceapă ziua cu ea. Produsul este contraindicat doar persoanelor predispuse la reacții alergice și celor cu intoleranță la toate produsele apicole.

Compoziția biochimică uimitoare a mierii contribuie la un curs mai activ al proceselor de regenerare în organism, toate celulele deteriorate sunt înlocuite mult mai repede cu altele noi și eliminate din organism. Ca urmare, starea de bine se îmbunătățește semnificativ, rezistența organismului la boli crește, starea pielii se îmbunătățește simțitor, iar greutatea revine la valorile sale normale.

Citește și: Plăcintă cu mere şi scorţişoară, reţetă pufoasă de toamnă. Ingredientul care face diferenţa

Dimineața (pe stomacul gol) și seara (cu două ore înainte de culcare), medicii recomandă să se bea un amestec făcut din o linguriță de miere dizolvată într-un pahar de apă. Este obligatoriu să folosiți apă rece, deoarece la temperaturi de peste 42 de grade produsul își pierde complet toate proprietățile de vindecare.

Întărirea sistemului imunitar
De asemenea, consumul zilnic de miere (două lingurițe) întărește organismul fără a crea o sarcină pentru pancreas.

Eficacitatea și acțiunea miraculoasă a produsului apicol a fost demonstrată în cadrul unui experiment efectuat pe șobolani bătrâni, pe care oamenii de știință i-au supus la o „dietă cu miere”. Ulterior, oamenii de știință au descoperit că utilizarea regulată a apei cu miere a contribuit la îmbunătățirea rezistenței la stres a animalelor, iar semnele vitale au revenit la normal.

Potrivit cercetătorilor, proprietățile antioxidante ale mierii previn îmbătrânirea și uzura organismului, întăresc sistemul imunitar și restabilesc tinerețea.

De ce să mănânci usturoi și miere dimineața: Metabolismul este stimulat și scade colesterolul

O minte sănătoasă într-un corp sănătos ar trebui să fie deviza tuturor, pentru a ne feri de o serie de afecțiuni. Printre cele mai puternice remedii naturale se numără usturoiul și mierea. Consumându-le dimineața, produc adevărate miracole în organism.

Beneficiile usturoiului
Consumând usturoi des, te poți proteja împotriva bolilor de zi cu zi. Concluziile acestui experiment efectuat in-vivo, publicat în revista științifică Journal of Immunology Research, sunt categorice: usturoiul protejează sistemul imunitar datorită mecanismelor terapeutice, scrie exquis.ro

CITEȘTE ȘI:  Nu pune niciodată miere în ceaiul fierbinte! Greșeala toxică pe care o fac majoritatea oamenilor
Usturoiul, un aliat în curele de slăbire
Datorită acțiunii sale de stimulare a metabolismului, usturoiul luptă împotriva kilogramelor în plus. Conform acestui experiment științific, usturoiul declanșează un efect termogen care reduce expresia genelor implicate în adipogeneză, și anume crearea de celule adipoase.

Usturoiul face minuni pentru păr
Părul rar și lipsit de volum poate fi cauza multor complexe. De aceea este important să ai o dietă adaptată. Iar usturoiul este unul dintre alimentele care trebuie consumate, deoarece stimulează creșterea părului datorită compoziției sale de acid silicic, un element esențial pentru rezistența și strălucirea părului, după cum reiese din acest studiu.

Beneficiile mierii

 • Scade colesterolul
  Știai că mierea te poate proteja împotriva bolilor cardiovasculare și reduce nivelul de LDL, denumirea științifică a colesterolului rău?
 • O mină de nutrienți
  Mierea conține calciu, sodiu, potasiu, fier, cupru și mangan.
 • Consumă mierea și usturoiul sub forma unei băuturi naturale, cu efecte miraculoase.

Ingrediente:

 • 2 căței de usturoi zdrobiți
  sucul unei lămâi
  2 linguri de miere
  1 pahar cu apă filtrată

Pregătire:
Pune ingredientele într-un blender și amestecă bine. Lasă băutura să stea la frigider timp de 30 de minute. Pentru cele mai bune efecte, băutura trebuie consumată pe stomacul gol, timp de șapte zile.