Englezii l-au descoperit pe ”miliardarul român de care n-ai auzit”, mai bogat decât Messi și Ronaldo la un loc

Ion Țiriac (84 de ani) este un nume cunoscut nu doar în România. Fost jucător de tenis, miliardarul a patronat pentru mulți ani un turneu de categorie ATP și WTA 1000 la Madrid și a fost managerul unor nume imense din tenisul mondial, precum Boris Becker.

15 ian. 2024, 11:36
Englezii l-au descoperit pe ”miliardarul român de care n-ai auzit”, mai bogat decât Messi și Ronaldo la un loc

Cu toate astea, englezii de la Daily Mail i-au dedicat lui Ion Țiriac un articol titrat ”Starul din tenis de care n-ai auzit și este un miliardar mai bogat decât Ronaldo și Messi la un loc”.

Englezii au notat că Ion Țiriac are o avere estimată la aproape două miliarde de euro, mai mare decât averile lui Cristiano Ronaldo și Lionel Messi combinate.

Potrivit estimărilor, afirmația britanicilor este corectă, pentru că Lionel Messi are o avere de circa 600 de milioane de euro, iar Cristiano Ronaldo are aproximativ 100 de milioane de euro mai puțin.

Britanicii au amintit și de modul în care Ion Ţiriac a început să-și crească averea, printr-o bancă privată, și că în 2007 a devenit primul miliardar al României.

Ion Ţiriac a fost detronat în 2023 şi nu mai este cel mai bogat român. Americanii de la Forbes au actualizat clasamentul averilor la nivel mondial, iar fostul mare jucător de tenis a fost detronat. Cu o avere de 2 miliarde de dolari, Ţiriac a ajuns pe locul secund.

Citește și: FOTO Irina Columbeanu, din ce în ce mai frumoasă. Cum s-a pozat alături de mama ei și fratele vitreg: „E foarte deșteaptă, are un suflet bun, e minunată”

Potrivit Forbes.com, Daniel Dines a devenit cel mai bogat român. Averea lui a ”explodat” în 2023 şi a ajuns la 2.1 miliarde de dolari. Antreprenorul în vârstă de 51 de ani, din Bacău, a avut un succes uriaş pe bursă cu compania UiPath la care este cofondator.

În 2019, Dines a apărut în revista Forbes ca fiind primul miliardar român care se ocupă cu afaceri cu roboți software. Doi ani mai târziu avea o avere estimată la 6 miliarde de dolari. A urmat un adevărat picaj astfel că, la începutul acestui an, mai avea 1.6 miliarde de dolari.

Dacă la ultima actualizare în clasamentul Forbes reuşise să în egaleze pe Ţiriac, acum a urcat pe primul loc. Este pe locul 1457 în topul bogaţilor lumii. Fostul jucător de tenis a ajuns pe 1486.

Citește și: Răsturnare de situaţie în dosarul morţii lui Petrică Mîţu Stoian. Avocata rupe tăcerea: „Este oribil ce s-a întâmplat!”