Eroul din celebrul film „Hotel Rwanda” a fost arestat pentru acuzaţii de terorism

Paul Rusesabagina, bărbatul care a inspirat celebrul film despre genocidul care a avut loc în 1994, în Rwanda, a fost arestat sub acuzația că ar conduce o mișcare teroristă, au anunțat oficiali citați de BBC. 

RomaniaTV.net
31 aug. 2020, 14:00
Eroul din celebrul film „Hotel Rwanda” a fost arestat pentru acuzaţii de terorism

Paul Rusesabagina a devenit cunoscut după ce filmul „Hotel Rwanda” a descris eforturile pe care le-a făcut pentru a salva sute de etnici Tutsi pe care i-a adăpostit la hotelul său în timpul genocidului. Aproximativ 800 000 de etnici Tutsi și Hutu au fost uciși în timpul genocidului.

Citeşte şi: Tragedie la Hollywood. Actorul principal din Black Panther a murit la 43 de ani

Filmul „Hotel Rwanda” spune povestea lui Rusesabagina, un etnic Hutu din clasa mijlocie, căsătorit cu o femeie Tutsi, care și-a folosit relațiile și banii pentru a convinge oficiali din armată să permită salvarea a 1200 de oameni, adăpostiți la hotelul Mille Collines din Kigali.

Rusesabagina a înființat ulterior un partid de opoziție, care are o facțiune înarmată în Congo. Bărbatul, în vârstă de 66 de ani, a fost prezentat ca trofeu de autoritățile din Kigali, la o conferință de presă, după ce a fost arestat în urma unui mandat internațional. El trăia în exil și nu se știe deocamdată unde a fost arestat și nici acuzațiile concrete care i se aduc.

Citeşte şi: Avocată moartă în închisoare după sute de zile de gravă a foamei

În 2011, e a mai fost acuzat de finanțări frauduloase în Rwanda, dar nu au fost formulate acuzații oficiale împotriva sa. El a dezmințit acuzațiile și a spus că este vorba despre o campanie de defăimare la adresa lui.