Eşti la dietă şi nu slăbeşti? Află unde greşeşti

Ai început o dietă, încerci să slăbești, dar fără rezultat. Dormi prea puțin, sari peste mese, nu faci mișcare... toate sunt greşeli care te împiedică să ajungi la greutatea dorită.

RomaniaTV.net
18 mai 2018, 09:41
Eşti la dietă şi nu slăbeşti? Află unde greşeşti

Nu mai sări peste mese

Încerci să mănânci cât mai puţin sau pur și simplu ești atât de ocupată încât nu-ți dai seama că sari, de cele mai multe ori, peste mese. Probabil, te gândești că o masă în minus va face bine pentru dieta ta. Greșit! Dacă vrei să slăbești trebuie să-ți faci un program și să-l respecți. Este important să mănânci cele 3 mese principale ale zilei la orele potrivite. Specialiștii în nutriție susțin că atunci când sari peste o masă, la urmatoarea vei fi înfometată și nu vei mai ține cont de porții.

Fă mișcare

Daca nu faci mișcare, dietele, oricât de sofisticate, nu au valoare. Este recomandat să faci zilnic exerciții fizice. Dacă ții o dietă fără să faci sport, metabolismul tău va încetini și va ajunge să ardă mai puține calorii.

Citeşte şi Ceaiul de anghinare te ajută să slăbeşti

Odihnește-te suficient

Odihna insuficientă duce la creșterea în greutate. Dacă dormi puțin, dezechilibrul hormonal crește apetitul și lipsa controlului asupra cantității de mâncare. Adulții și copiii care nu dorm suficient au un risc de obezitate cu 55%, respectiv cu 86% mai mare.

Hidratează-te

Apa te poate ajuta în curele de slăbire. Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, trebuie să consumi aproximativ 500 ml (2 căni) de apă, înainte de fiecare masă, pentru a atinge mai repede senzația de saţietate. De asemenea, atunci când eşti deshidratată, ai o poftă mai mare de dulce.

Limitează consumul de zahăr

Consumul excesiv de zahăr poate duce la creșterea bruscă a glicemiei, care vine la pachet cu un apetit crescut. O linguriță de zahăr are aproximativ 16 calorii. În loc de două linguriţe de zahăr în cafea sau ceai, pune doar una. Sau înlocuiește zahărul cu un îndulcitor natural.

Consumă proteine

O alimentaţie bogată în proteine te ajută să pierzi din kilogramele în plus. Alimentele bogate în proteine provoacă sațietate și reduc apetitul. Chiar și consumul a două ouă la micul dejun poate avea un efect benefic asupra dietei tale. De asemenea, proteinele contribuie la dezvoltarea masei musculare și la procesul de ardere a grăsimilor.

Citeşte şi Care sunt fructele cu cel mai ridicat conţinut de zahăr

Evită alimentele procesate

Alimentele procesate sunt, de cele mai multe ori, bogate în zahăr, sare, grăsimi adăugate și au aport caloric mare. Mezelurile, biscuiții, cerealele pentru micul dejun sunt doar câteva dintre produsele cu cantități mari de zahăr, care favorizează acumularea kilogramelor nedorite.

Dieta sănătoasă cu tărâţe de grâu