Eugen Tomac: Congresul PMP ar putea avea loc pe 7 iunie

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, deputatul Eugen Tomac, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că va propune în Colegiul Naţional al PMP convocarea unui congres al formaţiunii pentru data de 7 iunie.

RomaniaTV.net
28 mai 2014, 14:01
Eugen Tomac: Congresul PMP ar putea avea loc pe 7 iunie

„Am convocat pentru vineri Colegiul Naţional al PMP pentru a stabili data şi ziua congresului pe care le propun pentru 7 iunie la Bucureşti”, a spus Tomac.

Adrian Papahagi a anunţat, marţi, că a decis să candideze la preşedinţia PMP, dacă nu o va face unul mai bun ca el. El a mai spus că partidul nu poate opune „găunoşeniei cu înveliş mediatic numite Ponta ceva similar”.

„Cel mai probabil, PMP va avea congres în luna iunie. Am decis să candidez la preşedinţia partidului, dacă nu o va face unul mai bun ca mine, în care caz îl voi sprijini”, scrie Papahagi.

El subliniază că a fost singurul care a denunţat din interior „deriva PMP prin asocierea cu personaje şi practici controversate”, asumându-şi până la capăt gestul.

„Demisia mea a fost un protest faţă de îndepărtarea partidului «altfel» de la proiectul originar. Am arătat că nu ţin la funcţii, ci la principii. Imaginea nu ține loc de substanță. Nu contează că porți blugi sau costum, important e să fii credibil, cinstit și articulat.

El menţionează că este o datorie opoziţia faţă de liderul PSD Victor Ponta, faţă de „găunoşenia” Victor Ponta.

„Nu putem opune găunoşeniei cu înveliş mediatic numite Ponta ceva similar; este datoria noastră să-i contrapunem ceva radical opus: substanţă, cinste, patriotism, valori. PMP este un partid cu viitor, în care merită investit. Cred în PMP, cred în reformism, cred în şansele dreptei unite de a câştiga preşedinţia României şi de a guverna din iarna acestui an”, încheie Papahagi.