Evacuarea Colegiului „Gheorghe Șincai” a fost respinsă de instanță. Decizia nu este definitivă

Evacuarea Colegiului ”Gheorghe Șincai” din Capitală a fost respinsă de Judecătoria Sectorului 4. Decizia judecătorilor nu este definitivă.

17 feb. 2021, 19:11
Evacuarea Colegiului „Gheorghe Șincai” a fost respinsă de instanță. Decizia nu este definitivă

Evacuarea Colegiului „Gheorghe Șincai” a fost respinsă de instanță. Primăria sectorului 4 condusă de Daniel Băluță a cerut emiterea unei ordonanțe președințiale pentru evacuarea liceului pentru a face lucrări de reabilitare.

Lucrările dorite de Primăria Sectorului 4 se extind pe o perioadă de doi ani de zile, fiind executate de o asociere formată din Construcții Erbașu SA, Somet SA și Nemar Edil Construct SRL și vor costa peste 17 milioane de lei.

Citește și: Sorin Cîmpeanu s-a dus să vorbească cu profesorii de la „Gheorghe Șincai”: „Nu va fi nicio relocare în acest an școlar”

Evacuarea Colegiului „Gheorghe Șincai” a fost respinsă de instanță. Decizia primăriei a dus la proteste ale profesorilor și elevilor liceului ”Gheorghe Șincai”. De asemenea, o parte dintre profesori au adresat două scrisori deschise președintelui Klaus Iohannis. De asemenea, Ministrul Educației a venit săptămâna trecută la liceu împreună cu primarul Daniel Băluță și ulterior au semnat un protocol cu inspectoratul școlar prin care amână evacuarea liceului până în august.

Minuta instanței:

„Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active.  Admite excepţia lipsei de interes. Respinge cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost precizată, formulată de către reclamantul Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, în contradictoriu cu pârâtul Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, ca lipsită de interes.

Admite cererea de intervenţie voluntară accesorie în sprijinul pârâtului, formulată de intervenienţii Petrişor Ştefan Alexandru, Petrişor Nela, Mocanu Vlad Damian şi Mocanu George Damian. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 17.02.2021.”

Conflictul de la Colegiul „Gheorghe Şincai”, stins temporar. Elevii şi profestorii vor fi lăsaţi să încheie anul şcolar în actuala clădire

Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Primăria Sectorului 4 al Municipiului București au semnat marţi, la sediul Ministerului Educației, un protocol prin care își asumă în mod explicit obligația de a nu perturba în niciun fel procesul didactic aferent semestrului al II-lea în Colegiul Național „Gheorghe Șincai”.

Potrivit documentului semnat de cele două părţi, până la data de 1 august 2021, Primăria Sectorului 4 al Municipiului București va prezenta mai multe variante conforme intereselor educației pentru relocarea activităților didactice desfășurate în Colegiul „Gheorghe Şincai”, pe perioada execuției lucrărilor, prevăzute cu o durată de 22 de luni. Varianta optimă va fi adoptată prin consens, numai cu acordul tuturor părților semnatare, inclusiv prin consultarea elevilor și părinților.