EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Anunţul de ultimă ară al ministrului Educaţiei

EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Ministrul Educaţiei a anunţat că structura subiectului la Limba şi literatura română va fi una simplificată. Reamintim că elevii de clasa a VIII-a vor susține examenele de Evaluare Națională cu un nou tip de subiecte, care au o structură mai apropiată de cea a testărilor internaționale.

RomaniaTV.net
26 oct. 2020, 12:27
EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Anunţul de ultimă ară al ministrului Educaţiei

Motivul pentru care va fi modificată structura subiectelor de la Evaluarea Naţională este că  elevii care au început acum clasa a VIII-a fac parte din prima generație care a intrat la școală începând cu clasa pregătitoare și care a studiat conform unui curriculum nou.

„Am primit feedback referitor la modelul de Limbă și literatură română, model ce a fost pus în consultare publică. Acel feedback a fost unul pozitiv, dar în același timp am avut și câteva recomandări din partea profesorilor, părinților, chiar și din partea elevilor, și una dintre recomandări a fost aceea că ar trebui să simplificăm acest model de subiect. Exact la acest lucru se lucrează acum. Și anume, ca structura subiectului pentru Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VIII-a, structura subiectului la Limba și literatura română va fi una simplificată și modelul va fi pus probabil luni pe site-ul Ministerului Educației, după ce ne vom consulta cu partenerii noștri”, a spus Monica Anisie, luni dimineaţă. 

Ministerul Educației a publicat în luna iulie 2020 modelul de subiect la care face referire. Federația Asociațiilor de Părinți a criticat atunci dur acel model de subiect propus la Limba și literatura română.

Citeşte şi Teze sub formă de eseu, varianta luată în cazul elevilor care învaţă în scenariul roşu