EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Anunţul de ultimă ară al ministrului Educaţiei

EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Ministrul Educaţiei a anunţat că structura subiectului la Limba şi literatura română va fi una simplificată. Reamintim că elevii de clasa a VIII-a vor susține examenele de Evaluare Națională cu un nou tip de subiecte, care au o structură mai apropiată de cea a testărilor internaționale.

RomaniaTV.net
26 oct. 2020, 12:27
EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Anunţul de ultimă ară al ministrului Educaţiei

Motivul pentru care va fi modificată structura subiectelor de la Evaluarea Naţională este că  elevii care au început acum clasa a VIII-a fac parte din prima generație care a intrat la școală începând cu clasa pregătitoare și care a studiat conform unui curriculum nou.

„Am primit feedback referitor la modelul de Limbă și literatură română, model ce a fost pus în consultare publică. Acel feedback a fost unul pozitiv, dar în același timp am avut și câteva recomandări din partea profesorilor, părinților, chiar și din partea elevilor, și una dintre recomandări a fost aceea că ar trebui să simplificăm acest model de subiect. Exact la acest lucru se lucrează acum. Și anume, ca structura subiectului pentru Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VIII-a, structura subiectului la Limba și literatura română va fi una simplificată și modelul va fi pus probabil luni pe site-ul Ministerului Educației, după ce ne vom consulta cu partenerii noștri”, a spus Monica Anisie, luni dimineaţă. 

Ministerul Educației a publicat în luna iulie 2020 modelul de subiect la care face referire. Federația Asociațiilor de Părinți a criticat atunci dur acel model de subiect propus la Limba și literatura română.

Citeşte şi Teze sub formă de eseu, varianta luată în cazul elevilor care învaţă în scenariul roşu


loading...
Partenerii noștri