Examenele pentru obţinerea permisului de conducere au fost suspendate încă 30 de zile

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a anunțat pe site-ul instituției că examinare pentru obținerea permisului de conducere, proba teoretică și proba practică, la nivel național, a fost amânată cu încă 30 de zile, o dată cu prelungirea stării de urgenţă în România. De aemenea, se precizează că măsură va putea fi prelungită în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus în ţara noastră.

RomaniaTV.net
16 apr. 2020, 11:37
Examenele pentru obţinerea permisului de conducere au fost suspendate încă 30 de zile

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor informează că, începând cu data de 17.03.2020, se suspendă activitatea de examinare pentru obținerea permisului de conducere, proba teoretică și proba practică, la nivel național, pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitate de prelungire în funcție de evoluția situației actuale.

„Persoanele programate în această perioadă vor fi reprogramate ulterior, cu informarea acestora în timp util de către serviciile publice comunitare, prin site-ul www.drpciv.ro, site-urile Instituției Prefectului și cu sprijinul mass-mediei centrale și locale.

Detalii suplimentare vor fi comunicate la finalizarea perioadei de suspendare și/sau de încetare a situației de urgență, la nivel național.

De asemenea, pentru respectarea măsurilor privind evitarea aglomerarii la ghisee și dezinfectarea zonelor/spațiilor destinate publicului, programul de lucru cu publicul se va prelungi la toate serviciile publice comunitare teritoriale până la orele 19.00″, a anunţat conducerea Direcţiei Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

 

Parlamentul a încuviinţat, joi, decretul emis de preşedintele Klaus Iohannis de prelungire a stării de urgenţă. Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a anunţat, la finalul votului desfăşurat online, că din totalul de 465 de deputaţi şi senatori şi-au exprimat votul 439.

Astfel, pentru încuviinţarea măsurii adoptate de preşedintele României au fost 404 voturi, în timp ce 29 de parlamentari au votat „Nu”, fiind înregistrate cinci abţineri şi o opţiune „Nu votez”.

Ca urmare, hotărârea a fost adoptată.


loading...