EXCLUSIV Marius Budăi atacă BNR după declaraţiile privind prăbuşirea sistemului de pensii: „Părinţii şi bunicii noştri aşteaptă de la economişti soluţii, nu scenarii apocaliptice”

Ministrul Muncii a venit cu lămuriri în ceea ce priveşte sistemul de pensii, după ce Cristian Popa, fost prim-viceguvernator la BNR, actualmente membru în Consiliul de Administrație, a afirmat că sistemul public de pensii este nesustenabil.

25 aug. 2022, 20:09
EXCLUSIV Marius Budăi atacă BNR după declaraţiile privind prăbuşirea sistemului de pensii: „Părinţii şi bunicii noştri aşteaptă de la economişti soluţii, nu scenarii apocaliptice”

Marius Budăi neagă, însă, acest scenariu. Ministrul Muncii s-a arătat indignat de faptul că nu economist lansează scenarii apocaliptice panicând populaţia în loc să vorbească despre soluţii. În emisiunea Ultima oră de la România TV, ministrul Budăi a dat asigurări că toţi pensionarii îşi vor primi pensiile până la ultimul leu.

Avem foarte mulţi ani de când se anunţă sfârşitul sistemului de pensii din România. Cetăţenii se aşteaptă de la un expert al BNR să prezinte soluţii, nu apocalipse fără soluţii. Oamenii trebuie să ştie foarte clar că vor primi pensiile, e dreptul lor creat în zeci de ani de contributivitate, statul e obligat să onoreze această obligaţie prin Constituţie. Pensia este o proprietate.

Citeste si Bani de la guvern pentru români! Gabriela Firea și Marius Budăi (PSD) au elaborat proiectul. Cine va beneficia de sprijin

Cu toţi putem căuta soluţii. Avem 6,6 milioane de cotracte de muncă active, 5,6 milioane de contracte cu normă întreagă, 1 milion de contracte cu timp parţial. Avem 5,7 milioane de salariaţi. Este de obligaţia statului să ia măsurile necesare pentru a sprijini mediul de afaceri să-şi apere locurile de muncă, dar şi să creeze altele. Iar asta facem deja.

La rectificarea bugetară am solicitat bani suplimentari. I-am primit. Prin convenţiile pe care le încheiem cu ANOFM, pentru care am solicitat sume suplimentare la rectificare, prin aceste convenţii plătim mediul privat ca să-l încurajăm să angajeze tineri, să-i califice la locul de muncă, să angajeze acele persoane care sunt greu de angajat. E vorba despre 2.250 de lei lunar per angajat. 

Noi trebuie să creem măsuri economice, trebuie să lucrăm, să anticipăm, să fim proactivi. Dacă vom cânta prohodul, nu o să rezolvăm nimic. Părinţii şi bunicii noştri aşteaptă de la economişti soluţii, nu scenarii apocaliptice„, a conchis ministrul Muncii.

Citeste si EXCLUSIV Marius Budăi, despre creşterea salariilor bugetarilor: „Acordăm acum o pătrime şi ulterior vom da şi restul”