Programul de guvernare a fost aprobat în şedinţa Executivului şi va fi transmis Parlamentului

Executivul a aprobat în şedinţa de joi programul de guvernare şi urmează să-și angajeze răspunderea în Parlament. Premierul Victor Ponta a afirmat, joi, la începutul ședinței de guvern, că programul pe care îl va prezenta în Parlament a fost inspirat "aproape în totalitate" din programul de guvernare asumat în 2012.

RomaniaTV.net
06 mart. 2014, 12:38
Programul de guvernare a fost aprobat în şedinţa Executivului şi va fi transmis Parlamentului

„Noul guvern, în baza articolului 114 din Constituție, își va angaja răspunderea pentru un program, nu program de guvernare, ci un program. Așa spune Constituția, așa facem. Este un program care va cuprinde principalele direcții de acțiune ale Guvernului în perioada următoare. Evident că nu l-am inventat peste noapte, ci este inspirat aproape în totalitate din programul de guvernare aprobat în 2012, dar sunt lucruri care s-au realizat deja și n-are rost să le mai propunem încă o dată și sunt și lucruri noi care au apărut într-un an și jumătate și evident că acestea trebuie să fie asumate de către Guvern și aprobate de către Parlament”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat joi că nu există pace între președinte și Executiv și că acordul cu privire la instalarea noului guvern a însemnat doar un armistițiu.

„Am văzut un val de optimism că e pace între Guvern și președinte. Eu nu-mi fac asemenea iluzii și n-aș vrea să iluzionez pe nimeni. Nu e deloc pace și nici nu cred că va fi pace până în decembrie, când vom avea un președinte care va înțelege să fie președinte arbitru, și nu președinte jucător.

Aseară a fost doar un armistițiu impus de două lucruri: de votul Parlamentului de marți (…) și de realitatea regională și europeană”, a spus Ponta, la începutul ședinței de guvern.