Explozie de cazuri de coronavirus în Marea Britanie. Au fost reintroduse restricţii dure. Un oraş intră în carantină

Autorităţile din Marea Britanie au reintrodus restricţii dure, dupe ce în ultimele 48 de ore s-a remarcat o creștere accentuată a cazurilor noi, fiind vorba despre aproximativ 6.000 de cazuri noi în doar două zile.

RomaniaTV.net
07 sept. 2020, 19:16
Explozie de cazuri de coronavirus în Marea Britanie. Au fost reintroduse restricţii dure. Un oraş intră în carantină

Din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus, oraşul englez  Caerphilly va intra în carantină, începând de marţi dimineaţă. Oamenii nu vor mai avea voie să intre sau să iasă din oraş fără să aibă un motiv întemeiat. 

Întâlnirile vor fi permise doar în aer liber, nu și în interior. Nu vor fi permise nici înnoptări în alt domiciliu decât cel declarat, anunță Sky News.

Marea Britanie a înregistrat duminică 2.988 de cazuri noi de coronavirus, cel mai ridicat nivel după data de 23 mai, în creştere de la numărul de 1.813 consemnat în ziua anterioară.

Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a declarat că această creştere este „îngrijorătoare”. Acesta a adăugat că majoritatea celor infectaţi sunt tineri.

„Creşterea numărului de cazuri care a avut loc stăzi este îngrijorătoare. Cazurile sunt în mod preponderent în rândul oamenilor tineri, dar am observat şi în alte ţări din lume şi În Europa această creştere în rândul tinerilor, ceea ce a dus la o creştere la nivelul întregii populaţii”, a spus ministrul.

Hancock a subliniat că toată lumea trebuie să respecte măsurile de distanţare socială pentru a preveni răspândirea infecţiilor.

Citeşte şi Locuitorii din zonele roşii nu mai au voie afară, după ora 7 seara. Isarelul a introdus cele mai severe restricţii, legate de Covid-19