Explozie devastatoare într-un bloc, mai multe persoane au fost duse la spital. Un copil a murit, 19 apartamente distruse

Mai multe persoane, printre care și copii, au fost rănite și transportate la spital, iar 19 apartamente au fost afectate în urma unei explozii produse într-un bloc din municipiul Galați, a declarat, sâmbătă seara, purtătorul de cuvânt al ISU, Eugen Chiriță. Un copil a murit la spital.

RomaniaTV.net
18 mart. 2017, 18:47
Explozie devastatoare într-un bloc, mai multe persoane au fost duse la spital. Un copil a murit, 19 apartamente distruse

O explozie puternică s-a produs în cartierul Micro 19 din Galaţi. Un copil de un an transportat la Spitalul Județean de Urgență din Galați în stop cardio-respirator, după explozia dintr-un bloc din municipiu, a murit în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viața. Alți doi copii au ajuns la spital, dar sunt într-o stare stabilă.

De asemenea, la unitatea medicală au mai fost transportați de ambulanțe un bărbat de 47 ani, cu arsuri pe 20% din corp, și o persoană politraumatizată.

Autorităţile locale au luat primele măsuri după producerea exploziei la blocul G5 din Galaţi, locatarii de la etajele superioare fiind evacuaţi, o parte dintre ei preferând să meargă în această noapte la rude sau prieteni, în timp ce şase persoane vor fi cazate la Centrul de Primiri Urgenţe al Primăriei.

„Au fost deja oameni evacuaţi – etajul patru complet, etajul trei pe jumătate. O parte au ales să plece la rude, o parte – cei care nu au avut unde să doarmă în această seară – sunt duşi la Centrul de Primiri Urgenţe al Primăriei, acolo vor avea toate condiţiile, li s-a pus la dispoziţie un mijloc de transport. Etajul patru şi etajul trei au fost securizate pentru această seară şi pentru celelate zile; până când se va remedia problema vor fi păziţi atât de poliţiştii locali, cât şi de jandarmi. Accesul către cele două etaje nu se va face decât în prezenţa unui reprezentant al Poliţiei locale şi al Jandarmeriei, tocmai pentru a nu exista eventuale furturi sau alte probleme”, a afirmat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, potrivit news.ro.

Primarul a mai spus că duminică dimineaţă se va întruni Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a stabili măsurile care se vor lua în continuare.

Din primele cercetări se pare că de vină a fost o acumulare de gaz de la o butelie. Potrivit Agerpres, 19 apartamente au fost afectate în urma exploziei. Purtătorul de cuvânt al ISU, Eugen Chiriță, a declarat că suflul exploziei a afectat structura de rezistență a blocului.

Vezi si: Explozie puternică într-un bloc din Constanţa. O femeie a fost rănită