Porsche vine la Timișoara! Va deschide un centru de cercetare şi dezvoltare. Dominic Fritz: „Oraşul se poziționează pe harta tehnologiilor verzi”

Compania Porsche va deschide la Timişoara un centru de cercetare și dezvoltare pentru maşini electrice. De asemenea, grupul german Draxlmaier va investi 200 de milioane de euro într-o fabrică de baterii şi sisteme pentru maşini electrice la Timişoara. Derulată în următorii ani, investiţia va aduce 1.000 de locuri de muncă. În prezent, grupul german are în România aproape 14.000 de angajaţi.

15 iun. 2021, 14:03
Porsche vine la Timișoara! Va deschide un centru de cercetare şi dezvoltare. Dominic Fritz: „Oraşul se poziționează pe harta tehnologiilor verzi”

Primarul Dominic Fritz a anunţat că Porsche vine la Timișoara, unde vor lucra 200 de specialişti în dezvoltare de softuri și testări în domeniul auto.

„Porsche vine la Timișoara! Orașul se reconectează la tradiția sa inovatoare și se poziționează pe harta tehnologiilor verzi. După ce ieri compania Dräxlmaier a anunțat că orașul nostru va fi primul din România unde se vor asambla baterii pentru mașini electrice, azi Porsche Engineering a transmis că a ales Timișoara pentru a deschide un centru de cercetare și dezvoltare.

În acest centru vor lucra 200 de specialiști în dezvoltare de softuri și testări pentru diverse proiecte din domeniul automotive. Cei de la Porsche Engineering intenționează să colaboreze cu Universitatea Politehnica și Universitatea de Vest, așa cum au făcut-o și în alte orașe în care sunt prezenți, pentru a dezvolta cercetarea din Timișoara în domeniul e-mobilității.

Încă din primele zile ca primar am spus că Timișoara este și va rămâne un oraș deschis pentru companiile care doresc să investească în tehnologii verzi și inovatoare, și este pe cale să devină un pol al investițiilor în mobilitate durabilă.

Mă bucur că Porsche Engineering este printre primele companii care au auzit mesajul nostru și aștept cu nerăbdare să văd noul centru de cercetare și dezvoltare în acțiune.
Suntem în discuții și cu alți investitori care vor să vină în Timișoara, companii atrase de deschiderea pe care o arătăm ca administrație locală și de tinerii foarte bine calificați pe care acest oraș îi are, mai ales în domeniul tehnologiilor noi și verzi”, a scris Dominic Fritz, primarul Timişoarei, pe Facebook.

Citeşte şi: Miss România 2003 a cumpărat fosta fabrică de robinete Armătura Zalău de la Rompetrol. Ce planuri are cu terenul

Draxlmaier Group și-a prezentat planul de investiții în cadrul unui eveniment la care au participat autoritățile locale și județene. Valoarea investiției în clădiri și echipamente de producție se ridică la peste 200 de milioane de euro și va fi implementată în următorii șase ani, scrie ziuadevest.ro.

Proiectul va fi realizat în mai multe etape și presupune construirea a peste 40.000 de mp de zone de producție, depozite și clădiri de birouri. Draxlmaier Timișoara va produce aici componente electronice și de înaltă tensiune. Datorită noilor produse E-mobility, numărul tehnologiilor de producție va crește masiv. Un punct culminant este viitorul sistem de asamblare a bateriilor pentru mașinile hibrid ale unui producător de automobile premium începând cu 2022.

„Prin proiecte inovatoare în domeniul electromobilității, Draxlmaier Timișoara va crea peste 1.000 de locuri de muncă pentru specialiști în tehnologii de top și procese de producție la cele mai înalte standarde din industria auto. (…) Suntem mândri că fabrica din Timișoara este nominalizată să joace un rol cheie în strategia globală de E-mobility a Draxlmaier Group”, spune Dr. Alexander Schubel, Directorul General de operațiuni al companiei.

Citeşte şi: Fabrica unde se făceau ţigările Carpaţi şi Mărăşeşti va fi transformată într-un „Palat al minunilor”

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și-a exprimat suportul pentru investiția care va susține dezvoltarea orașului. „Primăria Timișoara susține toate investițiile în tehnologii verzi, nepoluante și ne bucurăm că Draxlmaier Group a ales orașul nostru pentru construirea unei astfel de fabrici moderne. Creșterea semnificativă a capacității de producție va crea numeroase locuri de muncă și va avea un impact puternic pe termen lung asupra economiei orașului și a mediului universitar. Noi, ca autoritate locală, vom susține în continuare compania în toate etapele de implementare ale proiectului”, a declarat primarul Timișoarei.

Citeşte şi: Continental, furnizor de piese auto, închide fabrica de la Arad. Sute de angajaţi rămân fără locuri de muncă