Facebook vrea să-şi schimbe numele. Marea transformare va avea loc săptămâna viitoare

Compania americană Facebook, care guvernează mai multe platforme sociale şi produse hardware, ar putea primi un nume nou.

20 oct. 2021, 08:09
Facebook vrea să-şi schimbe numele. Marea transformare va avea loc săptămâna viitoare

Surse anonime din cadrul Facebook susţin că este o chestiune de zile până când compania americană va anunţa schimbarea numelui. Aceasta ar putea avea loc pe 28 octombrie, când începe conferinţa Connect.

Facebook vrea ca noul nume să reflecte ambiţiile mai mari ale companiei, care depăşesc nivelul actualelor platformelor sociale. Mark Zuckerberg a pus foarte mult accent în ultima vreme pe conceptul de metavers şi acesta pare să fie motivul schimbării de nume ce urmează, scrie Reuters.

Folosit iniţial în filmele şi literatura SF, metavers desemnează un univers virtual, în care oamenii îşi pot folosi imaginaţia pentru a depăşi limitele lumii reale şi unde se pot transforma şi pot interacţiona aşa cum îşi doresc.

Citeşte şi Timpul petrecut pe Facebook şi Instagram va fi limitat. Motivul pentru care utilizatorii riscă suspendarea conturilor

Facebook are deja peste 10.000 de angajaţi care lucrează la produse hardware, inclusiv la căşti de realitate virtuală şi augmentată, care au potenţialul de a pune bazele unui viitor metavers.

Nu se cunoaşte, încă, numele pe care Facebook îl va purta pe viitor, sursele susţinând că este unul dintre cele mai bine păzite secrete în cadrul companiei. O variantă este Horizon, numele folosit până acum pentru versiunea de VR a reţelei sociale a companiei.

Schimbarea de nume a Facebook ar putea semăna cu mutarea făcută de Google, în urmă cu mai mulţi ani, când s-a transformat în Alphabet.

Citeşte şi Facebook va considera jurnaliștii și activiștii drept persoane publice „fără intenția lor”. Care sunt consecințele