Fanii Eurovision petrec în fiecare sămbătă online! „Dă un sentiment de comuniune”

Chiar dacă pandemia de coronavirus a amânat cea mai iubită competie muzicală, fanii Eurovision revăd, în fiecare seară de sâmbătă, pe YouTube, competiţii vechi şi generează zeci de mii de mesaje pe Twitter.

RomaniaTV.net
25 apr. 2020, 08:55
Fanii Eurovision petrec în fiecare sămbătă online! „Dă un sentiment de comuniune”

„Eurovision Again” suplineşte într-un anumit fel lipsa competiţiei de anul acesta, anulată din cauza pandemiei Covid-19. Vizionările încep la ora 22.00 şi pe YouTube se conectează fani din întreaga Europă. 

„Dă un sentiment de comuniune şi îmi permite să fiu împreună cu toţi prietenii mei în fiecare sâmbătă”, a declarat pentru Radio 1 o tânără în vârstă de 20 de ani.

Cel mai recent concurs vizionat a fost cel din 1997, câştigat de Marea Britanie prin Katrina and The Waves.

Citeşte şi: TVR a făcut anunţul. Cine va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2021

Anual, aproximativ 200 de milioane de telespectatori urmăresc Eurovisionul, iar în ultimii ani a fost înregistrată o creştere a popularităţii lui în rândul tinerilor.

„Eurovision Again” a fost iniţiat de britanicul Rob Holley.  Împreună cu alţi trei, el editează videoclipurile şi graficele. El a declarat că va continua cu proiectul până la finalul perioadei de izolare.

Organizatorii Eurovision susţin iniţiativa şi o sprijină prin încărcarea de concursuri vechi pe YouTube. Competiţiile revăzute de fani până acum au fost cele din 2013, 2006, 2009, 2015 şi 1997.

Citeşte şi: Eurovision Song Contest 2020! S-a anunţat cum se votează în Finala Naţională

În plus, au fost solicitate donaţii, „preţul unei beri sau al unei sticle de vin”, pentru organizaţii caritabile. Au fost strânse peste 7.500 de lire sterline.

Cea de-a 65-a ediţie a Eurovision Song Contest era programată să aibă loc la Rotterdam în luna mai. Ea a fost anulată din cauza pandemiei şi reprogramată pentru anul viitor.