Fără slujbă de sărbători. O biserică a început să se surpe din cauza alunecărilor de teren VIDEO

Credincioşii din comuna Roşia de Amaradia vor rămâne fără slujba de Crăciun pentru că biserica este singura din comună. Autorităţile au decis să închidă biserica până când va fi reabilitată.

RomaniaTV.net
23 dec. 2011, 15:10
Fără slujbă de sărbători. O biserică a început să se surpe din cauza alunecărilor de teren VIDEO

Din cauza alunecărilor de teren, biserica din comuna Roşia de Amaradia a suferit avarii serioase. Din tavanul lăcaşului s-au desprins bucăţi mari de tencuială, iar preotul refuză să mai ţină slujbe, pentru că se teme pentru viaţa enoriaşilor.

Alunecările de teren din ultima vreme au afectat mult lăcaşul de cult vechi de peste 100 de ani. Pereţii au început să se crape, iar din tavan cad bucăţi de tencuilă.

Preotul şi autorităţile locale au decis să închidă biserica până când va fi reabilitată. Peste 1.000 de credincioşi nu mai au unde să meargă la slujbă.

Primarul comunei spune că a depus deja un proiect la Ministerul Culturii, ca să obţină bani pentru consolidarea bisericii.

Având în vedere că vine sărbătoarea Crăciunului, n-am găsit o soluţie. Primăria a făcut demersuri pentru reabilitarea acestei biserici, am întocmit şi un proiect tehnic , am şi depus la Ministerul Cultelor. Sper că în primăvară să obţinem finanţare şi să demarăm reabilitarea”, a spus Liviu Cotojman, primar comuna Roşia de Amaradia.

Pentru reabilitarea bisericii este nevoie de 400 de mii de lei.