Femeia jandarm lovită în Piaţa Victoriei a fost externată

Femeia jandarm care a fost lovită la mitingul care a avut loc vineri în Piaţa Victoriei şi un alt jandarm au fost externaţi marţi de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Bogdan Opriţa.

RomaniaTV.net
14 aug. 2018, 07:11
Femeia jandarm lovită în Piaţa Victoriei a fost externată

UPDATE: Femeia jandarm bătută vineri seară în Piaţa Victoriei a părăsit marţi Spitalul de Urgenţă Floreasca.

„Amândoi vor pleca astăzi. S-au făcut investigaţii şi sunt bine, o să plece astăzi”, a spus medicul, citat de Agerpres.

CIteşte şi:  Primele declaraţii ale jandarmeriţei bătute, făcute chiar după ce a fost agresată: „Fraților, unde dracu’ m-aţi dus!”

Reporterii Libertateaau surprins exact momentul în care Ștefania, jandarmerița de 23 de ani bătută de huligani, era ajutată de colegi să iasă din zona unde erau luptele cu protestatarii. Tânăra merge pe picioare, flancată de doi colegi jandarmi și protejată cu un scut, iar când ies din mulțime, le spune: ”Fraților, unde dracu’ m-ați dus!”. Filmarea a fost făcută la ora 23:14, la trei minute de la ordinul de intervenție dat de prefectul Capitalei. Ștefania a fost bătută în jurul orei 23:00.

Citeşte şi:  Primele fotografii din spital ale jandarmeriţei bătute în Piaţa Victoriei

Citeşte şi: Noi informaţii despre huliganii care au bătut-o pe jandarmeriţă la protestul diasporei: fac parte din galeria unei echipe de fotbal

Ionuţ Liviu Cojoacă (30 de ani) şi Claudiu Andrei Dobre (24 de ani), ambii din Bucureşti, sunt ultraşi din nucleul galeriei Clubului Sportiv al Armatei (Steaua), prezenţi la fiecare meci al echipei de fotbal, scrie adevarul.ro.

În urma audierilor de sâmbătă seara, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a emis ordonanţe de reţinere pe numele celor doi, pentru infracţiunile de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Ionuţ Liviu Cojoacă şi Claudiu Andrei Dobre urmează să fie duşi la Judecătoria Sectorului 1, cu propunere de arestare preventivă. Mai multe zeci de persoane au fost audiate în dosarul deschis după agresarea jandarmeriţei.

Audierile sunt făcute de procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti şi poliţiştii de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei. „În paralel cu aceste activităţi au fost analizate înregistrările realizate de mass-media. Activităţile desfăşurate au ca scop stabilirea identităţii celor prezenţi în zona producerii agresiunii şi a acţiunilor desfăşurate de aceştia”, spunea Poliţia Capitalei.