Femeie bolnavă de cancer, lăsată să moară pentru că avea coronavirus. A ajuns la ATI aproape moartă. „Mama nu a primit ajutor”

Soartă cruntă pentru o femeie din Târgu Jiu bolnavă de cancer. S-a infectat cu noul coronavirus la Spitalul Fundeni, unde făcea tratament pentru leucemie, şi, din acest motiv, a fost transferată la Spitalul Colentina. Rudele femeii acuză medicii de acolo că i-au dat un tratament mult prea puternic, iar ea a intrat în comă și a fost lăsată să moară în salon. Mai mult, medicii au refuzat să o transfere la Terapie Intensivă. 

RomaniaTV.net
06 aug. 2020, 19:31

Fiica femeii, Roxana Tundrea, a povestit în direct la România TV despre calvarul pe care l-a trăit. Mama ei a fost internată la Spitalul Fundeni în perioada 26 iunie – 20 iulie pentru a fi tratată pentru leucemie.

„Admiterea în acest spital a fost în baza unui test COVID. Când boala era în remisie şi era propusă pentru transplant de măduvă spre sfârşitul anului, la rezultatele de sânge s-a depistat infecţia cu noul coronavirus”, a explicat fiica femeii (foto).

Sora Roxanei Ţundrea, care fusese admisă ca însoţitor pe durata spitalizării, a fost, la rândul ei, infectată cu COVID-19. Atât femeia, cât şi mama ei au fost transferate la Spitalul Colentina, unde au fost internate pe secţia de neurochirurgie.

„Medicii le-au preluat, însă vizitele medicilor erau făcute o dată la 3-4 zile. Medicii nu prea apăreau. Numai asistentele erau trimise la vizitele de dimineaţă şi seara. Mama având afecţiunea hematologică combinată cu COVID-19, boala a avansat mult mai repede şi s-a ajuns într-o situaţie critică”, a povestit Roxana Ţundrea, în direct la România TV.

Roxana Ţundrea a mărturisit că a întâmpinat dificultăţi pentru a afla informaţii despre starea de sănătate a mamei sale deoarece locuieşte în străinătate. Mai mult, femeia susţine că a primit răspunsuri care au bulversat-o.

„Mi-au spus că sunt neurochirurgi. Nu sunt virusologi. Nu ştiau de ce i s-au administrat anumite medicamente. Au preluat schema de la Fundeni şi mama a avut foarte multe efecte adverse. Am încercat să aflu dacă este necesară administrare a opt medicamente dimineaţă şi opt medicamente seara, am primit răspunsul: ne învăţaţi dumnevoastră ce trebuie să facem?”, a precizat femeia care lucrează în domeniul sănătăţii.

Pe 31 iulie, starea de sănătate a femeii s-a deteriorat.

„A intrat în comă. Medicii mi-au spus că nu sunt locuri disponibile la ATI. Am întrebat dacă se poate muta la alte spitale şi mi-au spus că este riscant să o mute.

Pacienta a fost lăsată în comă, inconştientă. La insistenţele mele, a fost mutată la ATI. Doctoriţa mi-a spus că a ajuns acolo aproape moartă, în şoc septic. La două ore după ce a ajuns la ATI, mama a decedat”, a povestit Roxana Ţundrea.

Femeia susţine că sora ei este marcată de cele întâmplate pe motiv că mama lor nu a primit „ajutorul de care avea nevoie”.

Gabriela Firea cere demisia ministrului Sănătăţii, după gafele din ultima perioadă: „Ar trebui să plece din funcţie sau să fie demis”