Fenomene extreme în Capitală: 19 maşini avariate de copaci. A căzut şi o schelă

O persoană a foste rănită de un copac care a căzut, vineri, pe Aleea Barajul Sadului, din Capitală. 19 şoferi şi-au găsit maşinile avariate.

19 mai 2023, 18:50
Fenomene extreme în Capitală: 19 maşini avariate de copaci. A căzut şi o schelă

UPDATE: Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu i-a solicitat, din nou, primarului Capitalei Nicuşor Dan să elibereze avizele pentru defrişarea copacilor din Bucureşti care ar putea reprezenta un pericol pentru oameni, în contextul unei furtuni. Edilul precizează că există 1.624 de solicitări în acest sens, iar „toţi aceşti copaci periculoşi cad, rând pe rând, la fiecare furtună”.

La fiecare furtună, serioasă sau nu, pornesc alarmele interne. Nu ştim dacă o să cadă un arbore sau doi sau zece. Nu ştim dacă o să avem pagube materiale sau, Doamne fereşte, vreo persoană rănită. Echipele stau în aşteptare şi începe cursa prin oraş pentru degajarea pomilor căzuţi. Acum bate vântul destul de puternic, s-au prăbuşit deja patru arbori mari şi avem pagube materiale consistente. Mai multe maşini au fost avariate. Toţi aveau cerere pentru aviz de defrişare. Aceste incidente puteau fi prevenite.

Primarul USR al Sectorului 2 îi solicită edilului general, încă o dată, să elibereze avizele de defrişare. „Avem 1.624 solicitări şi toţi aceşti copaci periculoşi cad, rând pe rând, la fiecare furtună”, mai spune Mihaiu.

Pompierii din Bucureşti au primit, vineri, zeci de apeluri care semnalau probleme provocate de vântul puternic. În general, este vorba despre copaci căzuţi, dar şi despre bucăţi metalice sau de tablă care stau să cadă. Pompierii intervin la Teatrul Odeon, dar şi la Colegiul Şcoala Centrală. De asemenea, 19 maşini au fost avariate, iar o persoană a fost lovită de un copac căzut.

„Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codului galben, până la ora 18:00, ISU B-IF a gestionat 39 de intervenţii în municipiul Bucureşti, pentru îndepartarea a 34 de copaci, 4 elemente de construcţie desprinse de vânt şi o schelă. Au fost avariate 19 autoturisme”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Sursa citată a precizat că o persoană a fost surprinsă de un copac căzut pe Aleea Barajul Sadului, fiind extrasă conştientă şi transportată la spital.

19 maşini avariate în Capitală. Potrivit ISU Bucureşti – Ilfov, ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codului galben, până la ora 18:00, au fost gestionate 39 de intervenţii în Bucureşti, pentru îndepărtarea a 34 de copaci.

Ciclonul care a devastat Italia vine tăvălug peste România. Elena Mateescu anunţă „ploi torenţiale şi grindină”

Patru elemente de construcţie s-au desprins din cauza vântului şi o schelă a căzut. Pompierii spun că au fost avariate 19 autoturisme.

O persoană a fost surprinsă de un copac căzut pe Aleea Barajul Sadului din Capitală. Aceasta a fost extrasă conştientă şi transportată la spital.

Sâmbătă, 20 mai, căldura va fi cuprinde și regiunile vestice. În zonele joase din Banat și Crișana, maximele vor atinge chiar 26 – 27 de grade. În sud și est, termometrele vor arăta între 23 și 26 de grade, iar în nord și centru între 21 și 25.

Prognoza meteo ANM. Garderoba de ploaie trebuie menţinută în următoarele patru săptămâni

La prânz și după-amiaza, sunt așteptate din nou averse locale, de această dată mai ales în nord-est și, pe alocuri, în sud. Izolat, aversele pot fi însoțite de descărcări electrice, iar cantitățile de apă pot atinge 10 – 20 l/mp.

Și ziua de duminică, 21 mai, va aduce câteva furtuni, îndeosebi în centrul și nord-estul țării. În general, vremea va fi însorită, iar temperaturile se vor încadra între 20 și 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud și vest.