Fetiță de 9 ani, găsită moartă în casă, în Galați. Copila se afla în plasament și a fost găsită cu vânătăi pe corp și arsuri. Suspectă de crimă este femeia care ar fi trebuit să-i fie mamă

O fetiță de doar 9 ani a fost găsită fără suflare în apartamentul în care locuia, la familia din Galați care o avea în plasament. Copila prezenta semne de violență extremă pe corp. Femeia care ar fi trebuit să aibă grijă de fetiță este principalul suspect și se află în custodia poliţiştilor.

31 ian. 2024, 12:57
Fetiță de 9 ani, găsită moartă în casă, în Galați. Copila se afla în plasament și a fost găsită cu vânătăi pe corp și arsuri. Suspectă de crimă este femeia care ar fi trebuit să-i fie mamă

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați a deschis un dosar penal pentru omor calificat după ce o fetiță de 9 ani a fost găsită moartă într-un apartament din Galați. Copila prezenta semne de violență extremă pe corp.

Citește și: Marcel Ciolacu: Aprobăm majorări semnificative ale costului standard pe copil în creşă, grădiniţă şi şcoală

Fetița ar fi fost bătută, iar în timpul nopții de marți spre miercuri, 30-31 ianuarie 2024, starea ei s-a agravat, scrie Adevărul. Un echipaj SMURD a resuscitat-o și a făcut eforturi să o salveze, însă micuța nu a supraviețuit. Din păcate, a fost declarat decesul.

„Fapta a fost încadrată la omor, iar dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați”, a transmis Poliția Galați.

Fetița de 9 ani fusese luată în plasament la o familie din Galați, după ce mama ei biologică a părăsit-o. Anchetatorii au găsit pe trupul neînsuflețit al fetiței vânătăi și arsuri.

Citește și: Dan Ciotoi, operat de urgență după ce a fost diagnosticat cu cancer de colon: „Primul medic mi-a zis că n-am nimic. Dacă era după el, muream cu zile. Mi s-au tăiat 12 cm din intestin”

Femeia reținută de anchetatori în acest caz mai avea în plasament și alte două fetițe în vârstă de 5 și 6 ani. Ambele copile, surori, au fost preluate de angajații de la Protecția Copilului.