Flavia Groşan: De unde a apărut Buhnici? Pe cine a jignit Buhnici? Foarte mulţi se dezic şi îl raporteaza pe Buhnici. Pe cine deranjează in halul asta Buhnici?

Doctorul devenit celebru în pandemia de coronavirus a comentat şi cazul "George Buhnici" pe pagina sa de Facebook.

23 iul. 2022, 07:13
Flavia Groşan: De unde a apărut Buhnici? Pe cine a jignit Buhnici? Foarte mulţi se dezic şi îl raporteaza pe Buhnici. Pe cine deranjează in halul asta Buhnici?

George Buhnici a împărţit România în două după declaraţiile controversate de la Neversea. Cei mai mulţi, începând cu sponsorii vloggerului, nu sunt de acord cu el, dar mai sunt câţiva care îi iau apărarea sau pur şi simplu îi lasă rece subiectul.

Monica Tatoiu suspectează că George Buhnici traversează criza bărbatului de 40 de ani: „Panica bărbatului trecut de această vârstă se externalizează. De insuccesul lui îi face vinovaţi pe alţii și atunci apare acest tip de mesaj”
Doctorul Flavia Groşan a comentat şi ea subiectul pe Facebook. „Acum am aflat cine este Buhnici. Este un vlogar cu peste 1 milion de abonați. Un antreprenor cu multe contracte de colaborare cu mari companii. Adică un tip Smart.
Iar eu întreb, de unde a apărut Buhnici. Pe cine a jignit Buhnici. Foarte mulți se dezic și îl raporteaza pe Buhnici. Pe cine deranjează in halul asta Buhnici. Amin.”

Maia Morgenstern, replică genială în scandalul declanşat de George Buhnici. „Păi, ce să cauți tu la plajă? Putem să vizităm muzee”
Flavia Groşan speră doar că veşnicele subiecte ale verii să nu-i strice dispoziţia: „De zeci de ani imi sunt pur și simplu terorizate verile. Vai canicula, vai nu ploua, vai n avem, vai nu se face. Iar doua luni mai încolo se prăbușesc rafturile din debarale, pline de merinde excepționale. N am scăpat nici anul asta. Dar nu mai puteți sa mi stricați zenul. A trecut vremea și peste mine. Ma supun vremurilor. Amin!”

Oana Roman o demolează pe soţia lui George Buhnici: „Aș dispărea din spațiul public. Tu nu ai loc într-o societate civilizată. Nici tu, nici soțul tău”

George Buhnici contabilizează pe zi ce trece costul dur al declaraţiilor cel puţin neinspirate de la Neversea. Fanii îl părăsesc în masă de pe Youtube şi reţelele de socializare, iar partenerii financiari renuinţă sau anunţă că vor renunţa la parteneriate.
O nouă campanie online, după scandalul declanşat de declaraţiile lui George Buhnici în interviul dat Antena Stars de pe laja NeverSea. De data aceasta, postarea vine de la Freshful by e Mag.

„Roşie cu vergeturi, ar spune unii. Roşie adevărată spunem noi”, este textul, pus pe o imagine cu o pătlăgică. „Naturală, direct din grădină”, punctează postarea, cu hashtagul #GustulContează.

Ce mesaj îi transmite un medic lui George Buhnici: „Te-aș lua la Terapie Intensivă să vezi cum se roagă un bărbat adevărat pentru soția lui, cu toate bolile și cicatricile din lume”

Zilele trecute, Gillete Venus România (aparate de ras pentru femei) venea, de asemenea cu o postare legată de Buhnici.

George Buhnici a fost părăsit de BCR. „Situația din ultimele zile generată de unul dintre partenerii noștri, George Buhnici, ne-a pus în poziția de a reacționa la acest derapaj. Am respins și vom respinge întotdeauna orice atitudine de sexism și discriminare în limbajul public. Totuși, am crezut și credem în a doua șansă, nu în execuții sumare, în piața publică. Continuăm să credem că orice greșeală se repară mai ales cu implicarea celui care a greșit.
Adevărul simplu spus este ca am așteptat în ultimele zile (din respect pentru un partener de mulți ani) poziția lui la reacția publicului și, mai ales, la solicitarea noastră de angajare într-o campanie de educație împotriva discriminării și sexismului. Am primit un răspuns din care este evident că vedem diferit lucrurile. L-am anunțat pe George că vom încheia parteneriatul cu el. Sexismul, discriminarea, obiectificarea sexuală a femeilor sunt inacceptabile în orice formă și nuanță, implicită sau explicită”, a anunţat BCR pe Facebook.

George Buhnici, prima lovitură puternică după derapaj, pierde cel mai important sponsor. BCR: „Ne disociem ferm de sexism şi discriminare”

Într-un interviu pentru „XNS”, emisiune difuzată de Antena 1, Buhnici a făcut declaraţii halucinante de la festivalul Neversea.

Părerile sale tranşante despre aspectul fizic al tinerelor care nu au grijă de corpul lor şi care se afişează în costum de baie „cu celulită şi vergeturi” au stârnit un val de reacţii în mediul online. Susţinător al sportului, George Buhnici a afirmat că „mi se pare că ar trebui să le spunem oamenilor din jurul nostru când arată bine că arată bine şi am văzut fete care arată foarte bine aici”.

„Am văzut şi fete care nu arată bine şi nu aş vrea să se interpreteze, dar suntem la festival şi putem da vina pe orice. E după ora la care puteam să şi fi consumat, habar n-am. Dar, serios, mai mergeţi pe la sală, fetelor! Venim la mare ca să vedem piele şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi.

„Mă numesc Andreea Raicu şi am celulită şi vergeturi”. O altă vedetă îl pune la zid pe George Buhnici

Deci, dacă aţi investi în săliţă cât investiţi în tatuaje, cred că am fi toţi mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală”, a precizat Buhnici.

Mai mult decât atât, jurnalistul a continuat să uimească publicul, afirmând că „şanşa vieţii mele e o soţie care arată ca o minoră”.

George Buhnici, în vizorul CNA-ului. Ce riscă fostul jurnalist, conform noii Legi a audiovizualului

Monica Gubernat a informat în cadrul şedinţei CNA organizată, joi, că se va autosesiza în cazul scandalului produs de fostul jurnalist. George Buhnici este primul vlogger care intră în atenţia CNA.

„Pentru că avem o nouă lege şi pentru că George Buhnici este vlogger, mă voi autosesiza în acest caz”, a declarat Monica Gubernat la finalul şedinţei, fără a oferi alte amănunte, conform Paginademedia.ro.

Fiind contactată de jurnalişti, Monica Gubernat a menţionat că CNA va „verifica declaraţiile lui George Buhnici, acea reacţie pe care a dat-o în urma incidentului şi vom vedea dacă sunt încălcări pe contul lui de vlogger”.

Însă, membra CNA nu a putut oferi o dată exactă, însă a afirmat că raportul va intra pe ordinea de zi imediat ce va fi finalizat.

Conform unei noi legi, CNA poate sancţiona şi vloggeri. Momentan, sunt necesare unele proceduri juridice. După ce este republicată în Monitorul Oficial, CNA va putea aplica sancţiuni. Termenul legal pentru republicarea legii în Monitorul Oficial este de 45 de zile de la publicarea iniţială, care s-a petrecut pe 30 iunie 2022.

CNA va putea să amendeze şi să solicite platformelor să suspende un cont sau chiar să-l şteargă. Amenzile variază între 2.000 şi 30.000 de lei.

„Şi pentru noi va fi o noutate. Indiferent dacă sunt găsite încălcări sau nu, raportul de monitorizare va fi pe ordinea de zi. În mod sigur nu săptămâna viitoare, însă există o probabilitate pentru următoarea, de la 1 august.

Contul lui de vlogger va fi analizat la pachet cu interviul acordat pentru Antena Stars, pentru care s-a autosesizat colega mea Dorina Rusu.

Vom vedea cum este procedura de monitorizare. Însă în mod sigur va exista un raport scris şi apoi vizionare, în timpul şedinţei publice. Iar George Buhnici va fi notificat.

Sunt însă mai multe proceduri juridice pe care nu vreau să le încalcăm pentru că trebuie respectate. Acum lucrăm la legislaţia secundară şi trebuie să aşteptăm renumerotarea legii astfel încât dacă va fi cazul să aplicăm sacţiuni, să precizăm exact ce articol de lege a fost încălcat”, a afirmat membra CNA.