Flavio Briatore, fostul şef de Formula 1, în stare gravă la spital, după ce a fost testat pozitiv cu Covid-19

Flavio Briatore, fostul director al echipelor de Formula 1 Benetton şi Renault, a fost testat pozitiv cu Covid-19 şi se află internat în spitalul San Raffaele din Milano. Omul de afaceri este în stare gravă, însă nu la terapie intensivă, scrie presa italiană, citată de motorsport.com.

RomaniaTV.net
25 aug. 2020, 15:51
Flavio Briatore, fostul şef de Formula 1, în stare gravă la spital, după ce a fost testat pozitiv cu Covid-19

În urmă cu câteva zile, omul de afaceri a criticat guvernul italian şi măsurile luate de acesta pentru a limita răspândirea coronavirusului. „Inima mea plânge să vadă o economie masacrată de oameni care n-au făcut nimic în viaţa lor„, a postat el pe Facebook.

Billionaire, exclusivistul clubul de noapte deţinut de Briatore la Porto Cervo în Sardinia, a fost închis pe 17 august. 63 de angajaţi ai acestui club au fost testaţi pozitiv pentru Covid-19.

Briatore, care are 70 de ani, a participat de curând la un meci de fotbal cu mai multe VIP-uri, printre care antrenorul echipei Bologna, Sinisa Mihajlovic, care s-a infectat şi el cu noul coronavirus.

Deschis în 1998 de Briatore la Porto Cervo, clubul Billionaire este frecventat de milionari, fotbalişti şi membri ai jet set-ului. Billionaire are filiale la Monte Carlo, Dubai şi Marbella.

În Formula 1, Briatore a fost conducătorul echipei Benetton când Michael Schumacher a câştigat primele sale două titluri mondiale (în 1994 şi 1995) şi al echipei Renault când Fernando Alonso a obţinut titlul mondial (2005 şi 2006).

Reputaţia italianului a fost distrusă de un scandal de manipulare a rezultatelor, aşa-numitul „Crashgate”. La MP al Singapore din 2008, pentru a favoriza rezultatul obţinut de Fernando Alonso şi Renault, Briatore şi Pat Symonds, directorul tehnic de atunci al echipei, i-au cerut lui Nelson Piquet Jr să se accidenteze intenţionat. Spaniolul, ajutat de o strategie improbabilă şi de alte evenimente din timpul cursei, a câştigat acel MP.

Dezvăluirea acestei informaţii, un an mai târziu, a pus capăt aventurii lui Briatore în F1.