Florin Cîţu a revocat ordinul privind noile criterii de carantinare. Prima decizie ca ministru interimar al Sănătăţii

Florin Cîţu a revocat ordinul emis de Andreea Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, ce prevedea carantinarea zonală după noi criterii. Ordinul semnat de Cîţu ca ministru interimar al Sănătăţii a fost trimis la Monitorul Oficial.

14 apr. 2021, 22:00
Florin Cîţu a revocat ordinul privind noile criterii de carantinare. Prima decizie ca ministru interimar al Sănătăţii

UPDATE

: Ministrul interimar al Sănătăţii, premierul Florin Cîţu, a dispus abrogarea Ordinului ministrului Sănătăţii 506/2021 privind stabilirea unor noi reguli pentru instituirea carantinei. Ordinul ministrului interimar de la Sănătate a fost publicat, miercuri seară, în Monitorul Oficial, conform Agerpres.

Decizia a fost adoptată la doar câteva ore de la preluarea conducerii interimare a Ministerului Sănătăţii.

Hotărârea ministrului interimar al Sănătăţii prin care a fost abrogat ordinul privind noile criterii de carantinare a fost trimisă la Monitorul Oficial. Documentul semnat de Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a fost adoptat, marţi seara, fără informarea premierului.

Secretarul de stat a declarat, la Digi24, că nu a discutat personal cu premierul, dar că documentul a fost discutat și votat în Comitetul Tehnico-Științific.

„Acest ordin intră în atribuțiile mele și era normal ca eu să-l semnez”, a spus Moldovan.

Sursele guvernamentale susţin, însă, că „nu a ştiut nimeni că se va publica așa ceva”. În plus, acestea menţionează faptul că Guvernul decisese deja că nu fie introduse noi criterii de carantinare.

Ulterior, Andreea Moldovan a fost demisă de premierul Florin Cîţu din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, după ce a semnat ordinul are prevede noile criterii pentru carantinarea unei localități.

Citeşte şi: Florin Cîţu, interimar la Ministerul Sănătăţii: Am înaintat o propunere de ministru al Sănătății. Iohannis a acceptat

Premierul Florin Cîțu a susţinut miercuri seară declarații de presă la Palatul Victoria, în contextul crizei din Coaliție, provocată de demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății și anunțului USR-PLUS că nu-l mai susține politic la șefia Guvernului.

„Astfel voi prelua interimatul de la ministerul Sănătăţii, până când un coleg din coaliţie va prelua această funcţie. Am  avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea din Ministerul Sănătăţii, iar mâine o să am două cinferinţe online cu toţi directorii DSP şi toţi directorii spitalelor COVID.

În continuare rămâne o prioritate pentru noi în această perioadă dificilă să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă şi să gestionăm această perioadă dificilă.

Tot mâine vom avea o şedinţă de Guvern pentru că sunt mai multe acte normative importante pentru toţi românii care trebui adoptate, o parte dintre ele care vin de la Ministerul Sănătăţii, acte normative care nu suportă amânare”, a  spus premierul Cîţu.

Citeşte şi: Monica Pop critică momentul demiterii lui Vlad Voiculescu. „S-a întâmplat atât de târziu. Cum a fost posibil să-l pună ministru după gafele enorme făcute în primul mandat?

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care şeful Guvernului va prelua această funcţie.

În schimb, Victor Ciutacu consideră că demiterea lui Vlad Voiculescu este o manevră pentru a distrage atenția de la adevărata problemă: aceea că Raed Arafat ar trebui să fie demis. Având în vedere nemulţumiril din ultima vreme legate de restricţiile impuse şi greşelile din sistemul sanitar, Raed Arafat a fost pe lista persoanelor „non-grata” în preferinţele românilor.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, scenariu-bombă despre demiterea lui Vlad Voiculescu: Schimbarea de la Sănătate, MANEVRĂ pentru păstrarea lui Arafat în funcție