Florin Cîţu, lovitură în scandalul pensiilor speciale. „Eliminăm această discuţie. Va fi pentru toată lumea la fel”

Florin Cîţu, lovitură în scandalul pensiilor speciale. Ministrul Finanţelor a anunţat, miercuri, că PNL vrea să schimbe sistemul de pensii pentru a fi bazat pe contributivitate şi, astfel, "nu vor mai exista două Românii".

25 nov. 2020, 21:45
Florin Cîţu, lovitură în scandalul pensiilor speciale. „Eliminăm această discuţie. Va fi pentru toată lumea la fel”

Întrebat despre cum poate lua sfârşit scandalul pensiilor speciale, Florin Cîţu a vorbit despre măsurile pe care PNL vrea să le aplice.

„Cred că singura soluţie este să mergem cu toată economia spre principiul contributivităţii. Este propunerea PNL.  Să trecem sistemul de pensii pe sistemul de contributivitate.

Nu vor mai exista două Românii. Nu vor mai fi unii mai speciali şi alţii care plătesc pe contributivitate. Vom avea un sistem de pensii bazat pe contributivitate şi eliminăm această discuţie”, a declarat ministrul Finanţelor, la Realitatea Plus.

Florin Cîţu, lovitură în scandalul pensiilor speciale. „Nimeni nu o să mai poată să spună atunci că este neconstituţional”

„Nu poţi să le taxezi, nu poţi să le elimini. Totdeauna există o decizie.

Când vom avea un sistem de pensii pe contributivitate, nimeni nu o să mai poată să spună atunci că este neconstituţional pentru că va fi pentru toată lumea la fel”, a explicat Florin Cîţu.

Florin Cîţu, despre creşterea pensiilor cu 40 la sută. „Ne aruncam singuri în aer”

Întrebat despre decizia CCR de amâna după alegerile parlamentare pronunţarea asupra legii privind mărirea pensiilor cu 40 la sută, Florin Cîţu a spus că aşteaptă decizia judecătorilor constituţionali.

„Vom vedea atunci care este decizia. A creşte pensiile cu 40 la sută era sinucigaş pentru orice economie. Să luăm orice economie din lume. Dacă mai adăugăm la situaţie faptul că eram într-o criză economică generată de o criză de sănătate, ne aruncam singuri în aer.

Am crescut punctul de pensie cu cea mai mare sumă – 177 de lei. PSD a fost trei ani la guvernare şi în niciun an nu crescut pensiile cu această sumă. Oamenii cheltuiesc bani, nu procente.

În plus, ne-am asigurat că preţurile au scăzut. Rata inflaţiei a scăzut în fiecare lună.

Am ajuns cu rata inflaţiei la 2,1 la sută care este cea mai mică rată a inflaţiei din 2017 şi până acum. În guvernarea PSD, rata inflaţiei a ajuns de la 0 la 5,4 la sută. 5,4 la sută este cea mai mare rată a inflaţiei din 2011 şi până acum. Asta a însemnat programul de guvernare PSD”, a menţionat Florin Cîţu.

Florin Cîţu, atac virulent la adresa PSD. „Trebuie să dispară de pe scena politică. Este momentul să scăpăm de ei.”

Întrebat despre decizia PSD de a-l reclama pe Klaus Iohannis la CNA, Florin Cîţu a catalogat acest lucru drept „o prostie mizerabilă”.

„O prostie mizerabilă. Acum câteva zile, preşedintele PSD Sector 3 a postat o imagine îngrozitoare despre preşedintele României. Nu l-am văzut pe Marcel Ciolacu să facă vreo sesizare la CNA. Nu am văzut să-l dea afară din partid (…) Este doar un exerciţiu de imagine penibil.”, a spus Florin Cîţu.

Politicianul la care a făcut referire Florin Cîţu este Aurelian Bădulescu care a postat o fotografie care îl înfăţişează pe Iohannis ca Hitler.

În urma scandalului, Aurelian Bădulescu a demisionat din funcția de președinte interimar al PSD Sector 3

Nr 2 de pe listă la Bucureşti este anchetat de DNA. Nu l-am văzut pe Marcel Ciolacu să-i ceară să plece de pe liste sau să-l dea afară din partid”, a mai precizat Cîţu.

Citeşte şi: Daniel Tudorache s-a autosuspendat din PSD. Reacţia fostului primar, după ce DNA l-a pus sub control judiciar

„Dacă vă aduceţi aminte ce a spus Marcel Ciolacu despre mine, a spus că ar trebui să fiu împuşcat cum a fost Ceauşescu. Nu am văzut să se ducă nimeni de la PSD la CNA pentru aşa ceva”, a mai spus ministrul Finanţelor.

Citeşte şi: Florin Cîţu, replică pentru Marcel Ciolacu care l-a comparat cu Ceauşescu: La astfel de acuzaţii te aştepţi de la o grupare teroristă

„Aceşti oameni nu au niciun drept în România să spună că au fost jigniţi de cineva. Şi-au bătut joc de noi trei ani de zile, ne-au taxat, ne-au ţinut în frig, au încercat să-l scoată pe Dragnea de la puşcărie, iar omul care a încercat să-l scoată pe Dragnea de la puşcărie prin OUG 13 e astăzi numărul 2 în PSD, iar celălalt care l-a ajutat pe Grindeanu cu OUG 13 este la Consiliul Legislativ.

PSD îşi apără corupţii şi oamenii care în ultimii ani ne-au făcut zile nenorocite şi grele. Acesta este momentul să scăpăm de ei. PSD trebuie să dispară de pe scena politică”, a mai afirmat Cîţu.

Florin Cîţu vrea anchetarea PSD. „Au negociat viaţa românilor care nişte criminali pentru propriul interes de a câştiga câteva voturi”

Florin Cîţu a mai precizat că politicienii social-democraţi „acum câteva zile ne spuneau că ascundem cazurile, că nu e nevoie să închidem nimic pentru că nu se îmbolnăveşte nimeni”

„Ei au fost cei care au negat că nu era nevoie să porţi mască. Au spus că le punem botniţă. Au negat, atunci când am vrut să prelungim starea de urgenţă în martie, s-au opus.

Au negociat viaţa românilor care nişte criminali pentru propriul interes de a câştiga câteva voturi. Aceşti oameni s-au schimbat acum şi sunt pe invers. Nu o fac decât pentru a încerca să câştige câteva voturi”, a precizat ministrul Finanţelor.

„Astăzi ar trebuie să fie anchetaţi pentru declaraţiile pe care le-au făcut în acestă perioadă. Se ascund în spatele declaraţiilor politice care au instigat la nesupunere, la nerespectarea legilor care erau date pentru a-i proteja pe cetăţeni”, a adăugat el.

Citeşte şi: Vaccin anti-COVID-19. Cîţu: Am semnat plata externă către CE în sumă de 12.058.345 euro, reprezentând avans vaccin COVID-19

Florin Cîţu, despre vaccinul anti-COVID

„Ne-am asigurat că România va fi printre primele ţări care va primi acest vaccin. Vom vedea cum va fi distribuit. Rolul meu a fost acela de a mă asigura că banii ajung acolo. Rectificarea bugetară a avut acest rol de a aloca resurse bugetare pentru acces vaccin ca românii să aibă acces printre primii”, a spus Florin Cîţu.

Ministrul Finanţelor, despre posibilitatea formării unui Guvern PSD-USR PLUS condus de Vasile Dîncu

„Nu cunosc astfel de scenarii, dar ar fi un dezastru pentru România ca PSD sau cineva să susţină PSD pentru a veni din nou la guvernare. Nu cred că România va mai rezista câteva luni de zile cu PSD la guvernare. Ne vom prăbuşi la cât sunt de corupţi.

Ei au demonstrat în perioadă de creştere economică că pot să distrugă o economie”, a mai afirmat Cîţu.

Ministrul Finanţelor a amintit că PSD a modificat Codul Fiscal de 500 de ori şi a introdus noi taxe.

„N-au apărut nici spitalele regionale. N-au făcut nimic din ce au promit”, a subliniat Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîţu anunţă că România primeşte un împrumut de 4 mld. EURO de la UE