Florin Cîţu: "Nu facem mizeria PSD: să mutăm bani de la investiţii la pensii şi salarii. Asta, nu!"

Publicat: Miercuri, 22 Ianuarie 2020 15:35 // Actualizat: Miercuri, 22 Ianuarie 2020 15:35 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a declarat, la Adevărul Live, că va dispune majorarea pensiilor şi alocaţiilor în toamna acestui ani funcţie de cum va arăta execuţia bugetară, subliniind că nu va lua bani de la investiţii să-i treacă la pensii cum făcea guvernarea PSD.

"Banii sunt în buget. Dacă legislaţia spune că trebuie să crească pensiile, am făcut o stimare şi am pus banii în buget. Noi am alocat resurse pe partea de venituri, de aici şi deficitul. Deci nu avem o problemă cu alocarea resurselor în buget. Pensiile vor creşte, la fel ca alocaţiile, cu cât ne va permite bugetul şi situaţia economică. Nu ştiu ce va fi în septembrie. Eu înţeleg că suntem în campanie şi e un subiect care trebuie întreţinut de adversarii noştri, dar e o înmulţire simplă: vezi câte luni are anul şi constaţi că sunt banii în buget", a spus Cîţu la Adevărul Live.

Întrebat dacă ia în calcul un alt procent pentru majorare, ministrul de Finanţe a răspuns: "Vă garantez că noi nu vom face acea mizerie pe care a făcut-o PSD. Să punem bani în buget pentru investiţii, apoi să-i mutăm la pensii şi salarii. Asta nu!".

În ceea ce privește posibilitatea desființării sistemului public de pensii, Florin Cîțu a precizat că trebuie găsite soluții pentru că sistemul actual este o "bombă cu ceas" și că o reformă a sistemului de pensii durează mai mulți ani.

Citeşte şi Ministrul finanţelor, chemat de urgenţă în Parlament pentru a da explicaţii cu privire la împrumuturile din ultima perioadă

Ministrul a mai fost întrebat unde va mai găsi bani şi pentru dublarea alocaţiile, iar el a răspuns: "Când am construit bugetul, legea nu era promulgată. Va trebui să găsim soluţii, de unde putem să economisim, de unde putem să colectăm mai mult. E uşor să faci politică cu astfel de legi şi să arunci ţara în aer. La legea pensiilor impactul e de 24 de miliarde de lei, fără sursă de finanţare. PSD a luat bani de la investiţii. Noi nu o să facem asta. Aşa şi la alocaţii. Au aruncat un amendament în Parlament şi acum descurcaţi-vă! O să ne descurcăm".


loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alocaţii copii Florin Citu pensie pensii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 ian 20:00
Răspunde | Votează email 0 email
amar
Dar nu trebue să muți bani ce este a pensionarilor să fie a pensionarilor nu suntem noi obligați să dăm la investiții căci investițiile au primit chiar mai mult decât trebue așa că nouă, trebue majorate pensiile nu cu 40% (aceasta e cacealma ) ci după cu s-a spus ca să dea 45%în primă fază și apoi să ajungem la nivel European după cum sa precnizat . Nu'i așa că invstițiile nu a aătat ce au făcu cu banii decât numai vile. Spuneți, au luat atâția bani ce pot arăta ei că sa făcut cu bani , nimic nu se pot pronunța și arăta ce s-a făcut cu atâția bani miliarde lună de lună și an de an . Spuneți Dumneavoastră, ce edifici au făcut cu atâtea miliarde . Așa vreți să se îngroape în vile luxuriante și mașini etc. Dar diferența dintre mine cu 1800 Roni / lună și cei ce primesc miliarde și'i mai susțíneți că vai de mine . Au mâncat banii de până acum și au sărăcit această țară luând din Bugetl pensionarului în special cei ce au sub 2000 Roni /lună iar acuma umlați să și luați pentru delapidare de fonduri pentr o clică neavenită . Să'i spuneți lui Dnul Iohannis să nu'i mai tragă cu investiíile că acest slogan s-a acrit cu totul . Să nu ne luați banii.
1
EUR
4.8026
RON
24 Feb
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H