Florin Cîţu reacţionează în faţa acuzaţiilor că ar fi consumat droguri: „Să terminăm cu întrebările tâmpite!”

Scandalul generat de informaţia că premierul Cîţu a fost arestat în urmă cu 21 de ani, în SUA, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice a generat noi suspiciuni la adresa sa, printre care şi aceea că ar fi consumat droguri.

19 aug. 2021, 11:26
Florin Cîţu reacţionează în faţa acuzaţiilor că ar fi consumat droguri: „Să terminăm cu întrebările tâmpite!”

Florin Cîţu a refuzat în repetate rânduri să răspundă întrebărilor din partea presei referitoare la consumul de droguri, dar acest fapt doar a întărit speculaţiile şi a dus la acuze chiar din partea colegilor de coaliţie.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat la Realitatea TV nu doar ca stie si el despre faptul ca Florin Citu s-ar fi drogat, dar ca a auzit ca ar exista si imagini in care politicianul PNL ar aparea consumand marijuana.

„Stiu ca domnul Citu ar fi consumat droguri se aude acest lucru, dar probabil ca va iesi Rares Bogdan si va zice ca si el, si „echipa castigatoare” (n.r. titulatura cu care se recomanda sustinatorii lui Citu pentru presedintia PNL) au consumat droguri si ca ce mare lucru. Cea mai importanta dovada este declaratia lui Citu. Daca m-ati intreba pe mine, v-as spune categoric: ‘nu’. Daca Citu a fost intrebat de un reporter, a raspuns: ‘afara ninge’. Aceasta este confirmarea din punctul meu de vedere fara echivoc ca domnul Citu a consumat droguri, daca el nu a negat clar. Am informatii ca sunt oameni care cunosc circumstantele si chiar ar fi imagini care il descriu pe domnul Citu in aceasta ipostaza”, a spus Emanuel Ungureanu.

Citeşte şi: Florin Cîţu îşi doreşte să devină Guvernatorul BNR, nu să candideze la prezidenţiale

Florin Cîţu, despre consumul de droguri: „Să terminăm cu întrebările tâmpite!”

Joi, la predarea portofoliului de la Ministerul Finanţelor către noul ministru, Dan Vîlceanu, Florin Cîţu a fost întrebat din nou dacă a consumat vreodată droguri, iar premierul a clacat şi a oferit un răspuns nervos.

„Haideţi să terminăm cu întrebările tâmpite, sincer!”, a spus Cîţu.

Premierul s-a referit şi la un alt scandal în care a fost implicat, Libertatea dezvăluind că acesta a trecut în CV o altă perioadă a studiilor pentru master decât cea care apare în actele Universităţii din Iowa.

„Sunt foarte bucuros ca a aparut acum un scandal care, in mod clar, ar fi aparut oricum in maxim doua saptamanii, cel al diplomei. Eu sunt bucuros ca se discuta in Romania despre Iowa State University. Chiar m-am intalnit cu diverse persoane care au studiat acolo si chiar ma gandesc sa facem un Alumni Club. In rest, informatiile sunt clare pe situl universitatii: cine termina un masterat, se poate inscrie la doctorat fara disertatie.”, a precizat premierul.

Citeşte şi: Dan Vîlceanu, despre acuzaţiile de corupţie, inflaţie şi trecutul în PSD: „Nu mi-am folosit părinţii paravan”

Florin Cîțu, întrebat dacă Ludovic Orban a consumat alcool în ședința de Guvern: Eu doar vă spun că nu am băut niciodată

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat de jurnaliști dacă a participat la vreo ședință de Guvern în cadrul căreia Ludovic Orban, în calitate de premier, să fi consumat băuturi alcoolice. Cîțu nu a negat, dar a precizat că el personal nu a consumat niciodată băuturi alcoolice în ședința de Guvern. „Eu doar vă spun că nu am băut niciodată într-o ședință de Guvern (…) Prefer să vorbesc pentru mine”.