Fostul preşedinte al Asociaţiei Elevilor din Constanţa a obţinut media 9.7 la Bac. El spune că dificultatea examenului a fost medie

Fostul preşedinte al Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Constantin Alexandru Manda, a obţinut media 9,7 la Bacalaureat. El consideră că dificultatea examenului a fost medie, spunând că orice elev merge constant la cursuri poate obţine o notă rezonabilă. Fostul lider al elevilor constănţeni doreşte să urmeze cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti.

RomaniaTV.net
04 iul. 2018, 15:20
Fostul preşedinte al Asociaţiei Elevilor din Constanţa a obţinut media 9.7 la Bac. El spune că dificultatea examenului a fost medie

Constantin Alexandru Manda de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa a obţinut nota 9,1 la Limba şi literatura română, 10 la Istorie şi 10 la Economie, media rezultată fiind de 9,7. El a declarat, miercuri, pentru News.ro, că dificultatea examenului de bacalaureat a fost medie.

„Consider că orice elev care a trecut prin liceu ar fi trebuit să ia notă de trecere. Mi s-a părut că subiectele au atins mai multe puncte studiate de-a lungul timpul în liceu. Nu au fost dificile, cel puţin la profilul umanist la care am susţinut examenul. Din ce am înţeles la proflul real subiectele la matematică au pus anumite probleme în sensul că au fost diferite faţă de anii anteriori. Mi se pare că cine merge constant la cursuri şi dacă este atent în clasă nu are cum să nu obţină o notă rezonabilă la bacalaureat”, a afirmat Constantin Alexandru Manda.

El a menţionat că nu a făcut meditaţii înainte de bacalaureat şi nu a studiat cu mai mult de două săptămâni înainte de examen.

Constantin Alexandru Manda spune că acum se pregăteşte pentru examenul de la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, dar că nu s-a hotărât ce profesie va urma apoi.

„Vreau să intru la facultate şi ulterior o să decid şi ce profesie juridică voi urma. Este important să iau contact cu materiile de la facultate şi abia apoi să-mi formez o opinie care să fie şi argumentată. Ceea ce este avantajos pentru cei care mergem la Drept este că îţi oferă o paletă foarte largă de lucruri pe care le poţi face atât în sistemul juridic propriu zis, avocat, magistrat, notar, executor, chiar şi conex, în diplomaţie”, a explicat fostul lider al elevilor constănţeni.

Constantin Alexandru Manda a început o colaborare cu Societatea Academică Română, iar apoi doreşte să se implice în reprezentarea studenţească la nivelul Senatului Universităţii.

Manda a fost membru fondator al Asociaţiei Elevilor Constanţa în iunie 2013, între octombrie 2014 şi iunie 2015 a fost vicepreşedinte, iar preşedinte AEC, între iunie 2015 – martie 2018.