Fostul soț al Elenei Băsescu, Bogdan Ionescu, a fost prins beat la volan. Ce alcoolemie avea afaceristul

Bogdan Ionescu, fostul soț al Elenei Băsescu, a fost prins în trafic, vineri noapte, în timpul unui control al polițiștilor, beat la volan.

11 iun. 2022, 11:43
Fostul soț al Elenei Băsescu, Bogdan Ionescu, a fost prins beat la volan. Ce alcoolemie avea afaceristul

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,49 mg/litru. După ce au descoperit că era băut, Bogdan Ionescu a fost condus, în jurul orei 2.00, de un echipaj al Brigăzii Rutiere la Institutul Național de Medicină Legală pentru recoltarea de probe.

După vizita la INML, Bogdan Ionescu a fost dus la sediul Brigăzii de Poliție Rutieră pentru declarații, însă fostul ginere al președintelui Traian Băsescu a refuzat dialogul cu autorități, spunând că va reveni a doua zi, împreună cu un avocat. Oamenii legii i-au fost întocmit dosar penal.

Citește și: Bogdan Ionescu, Syda, fostul soț al Elenei Basescu, a devenit tatăl unei fetițe. Primele imagini cu micuța

Fostul ginere a lui Traian Băsescu va rămâne fără permis. Afaceristul conducea o mașină scumpă în zona parcului Herăstrău când a fost oprit de polițiști. El a fost căsătorit cu Elena Băsescu, mezina fostului președinte, timp de 4 ani, din 2012 până în 2016.

Amenzi de 21.000 lei date de polițiști, vineri spre sâmbătă

În noaptea de vineri spre sâmbătă, polițiștii Brigăzii Rutiere au desfășurat activități de control în mai multe zone pentru prevenirea accidentelor de circulație din cauza conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor. Au reținut 11 permise și au dat amenzi de peste 21.000 de lei.

În urma controalelor, polițiștii au dat 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 21.500 de lei și au constatat 4 infracțiuni: 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului, 1 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere și 1 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul suspendat.

Totodată, au fost reținute 11 permise de conducere: 5 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice(contravenție), 3 pentru infracțiunile la regimul rutier, 2 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului electric și 1 pentru adoptarea unui comportament agresiv în conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, transmit reprezentanții Poliției Rutiere.

Citește și: Elena Băsescu, de nerecunoscut pe reţelele de socializare! Transformare uluitoare a fiicei lui Traian Băsescu

Un alt bărbat, în vârstă de 39 de ani, a fost prins conducând un autovehicul pe o stradă din Sectorul 3 sub influenţa alcoolului. În cazul său, aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost dus la sediul INML în vederea recoltării de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.