FOTO. Locul unde se vede prima dată răsăritul soarelui în România. Cea mai frumoasă priveliște din toată țara

Cei mai mulți dintre noi consideră că răsăritul de soare este cea mai frumoasă clipă a zilei, mai ales dacă ne aflăm undeva pe malul mării. Iată unde trebuie să mergi pentru a îi vedea primul din România.

25 iun. 2022, 06:00

Orașul Sulina, din județul Tulcea, dacă iubiți acest moment, trebuie neapărat să vizitați cea mai estică localitate de la noi din țară. Tocmai din acest motiv, aici soarele răsare prima dată, în România.

Orașul Sulina, locul din România unde soarele răsare prima dată

Fără doar și poate, Delta Dunării este unul dintre cele mai frumoase destinații de la noi din țară, datorită priveliștilor excepționale și diversității naturii. Dacă ajungeți în această zonă țării, nu ratați Sulina pentru că veți regreta apoi.

Citește și: Vacanţă Grecia 2022. Cu ce provizii pleacă românii în concediu. Cât costă mâncarea şi carburanţii la greci

Să ajungi la Sulina nu este foarte ușor. Drumul este lung, durează în jur de 9-10 ore dacă plecați din București, dar merită tot efortul. Pentru vizita cel mai estic punct al României, trebuie să luați un vapor, din orașul Tulcea care parcurge distanța în 5 ore, iar priveliștea este absolut minutată.

Cândva, orașul Sulina era populat de peste 20.000 de locuitori. Silvia Teodorescu este o femeie pasionată de Deltă și are o iubire aparte pentru Sulina. Aceasta spune că orașul marchează multe începuturi pentru România.

„Sulina e un obiect de interes pentru oricare dintre noi pentru că marchează începutul Uniunii Europene. Este orașul în care s-a constituit Comisiunea Europeană a Dunării, momentul în care, pentru prima oară în Europa, marile puteri au hotărât să facă ceva împreună, important, pentru întregul continent. Aici, în Sulina, s-a garantat circulația sigură și transportul de mărfuri; aici, în Sulina, s-a adus pentru România, în premieră, telegraful. Aici, în Sulina, mari țări precum Turcia, Italia, Franța, Anglia au conlucrat pentru a dezvolta ceva ca bun comun european, lucru pe care îl vedem, împreună, în această expediție’’, a spus Silvia Teodorescu pentru Digi24. 

Orașul Sulina pare acum mai mult părăsit

De departe, de pe apă, Sulina mai păstrează aparența unui oraș cochet, cu clădiri frumoase și o istorie ieșită din comun. Odată ajuns pe mal, te lovește aerul de urbe părăsită.

Citește și: CONCEDIUL de odihnă neefectuat trebuie consumat până pe 30 iunie 2022

„Vechile clădiri ale orașului, cu baza de piatră, aveau partea de sus din lemn, iar deasupra erau acoperite cu olană. Ceea ce necesita o șarpantă foarte solidă, pe care, treptat, oamenii nu au mai știut să facă. Și, în felul acesta, vechile clădiri, tipice pentru Marea Neagră, de jur împrejur, treptat au fost abandonate, au fost acoperite cu oroarea de azbest, tablă ondulată. Și cu tinichea, după aceea”, a declarat Sergiu Iosipescu, pentru aceeași sursă.