Francois Carrard, fostul preşedinte al Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), a murit la 83 de ani

Elvețianul Francois Carrard, cel care a fost directorul general al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) între 1989 şi 2003, a murit duminică, la vârsta de 83 de ani, informează Associated Press.

10 ian. 2022, 19:19
Francois Carrard, fostul preşedinte al Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), a murit la 83 de ani

Cauza decesului lui Carrard nu a fost dezvăluită, însă se știe că acesta s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultimele luni. Francois Carrard a fost unul dintre cei mai influenți avocați sportivi din Elveția și din întreaga lume timp de mai bine de patru decenii.

„François Carrard a fost un om strălucit, cu abilități analitice imense și cu un orizont foarte larg”, a spus președintele CIO, Thomas Bach, într-un comunicat.

„El a fost întotdeauna un îndrumător excelent și un consilier de încredere și mi-a devenit un prieten aporpiat”, a adăugat acesta, potrivit Stirileprotv.

Francois Carrard şi-a început cariera la CIO în 1979 în calitate de consilier juridic. Zece ani mai târziu, el a fost numit de preşedintele de atunci al CIO, Juan Antonio Samaranch, în funcţia de director general al forului olimpic internaţional, funcţie pe care a ocupat-o timp de 14 ani.

După ce și-a încheiat activitatea în cadrul CIO, Carrard a consiliat mai multe federaţii internaţionale, precum cele de nataţie (FINA), fotbal (FIFA) şi box (AIBA).

Anul trecut, acesta a ocupat funcția de membru al Comitetului de reformă al FINA, for care a recomandat schimbări radicale de guvernanţă, ce au fost aprobate la un Congres Extraordinar în luna decembrie.

Citeşte şi: CTP, revoltat că Djokovic ar putea juca la Melbourne: „Este o victorie a antivacciniștilor, conspiraționiștilor, a naționaliștilor suveraniști fanatici”

 


loading...