Franța va înlocui în martie cartofii prăjiți de la McDonald’s cu morcovi, păstârnac și sfeclă roșie prăjite

McDonald's își propune să testeze, pe o perioadă de aprope o lună, înlocuirea cartofilor părăjiți cu morcovi, păstrârnac și sfeclă roșie prăjite.

27 feb. 2023, 09:23
Franța va înlocui în martie cartofii prăjiți de la McDonald’s cu morcovi, păstârnac și sfeclă roșie prăjite
McDonald's înlocuiește cartofii prăjiți cu alte legume

Noua strategie urmează a fi dezvăluită și promovată de McDonald’s printr-o campanie, potrivit news.ro.

Circa 1.500 de tone de morcovi, 1.00 de tone de sfeclă roșie și 700 de tone păstrârnac vor fi livrate celor aproximativ 1.500 de restaurante McDonald’s din Franța, adică un total de peste 3.000 de tone de legume. Legumele au fost selectate în luna octombie în Hauts-de-France.

„Am testat douăsprezece dintre soiuri și am ales trei. Aveam nevoie de legume destul de tari, dar cu un conținut scăzut de apă, care să reziste la tăiere” a declarat Eloi de la Celle, directorul de aciziții al McDonald’s.

Citește și: McDonald’s acceptă să îndepărteze o reclamă la McCrispy amplasată lângă semnul care indică prezenţa unui crematoriu VIDEO

Este vorba de o „înlocuire temporară, pe timpul acestei operațiuni speciale”, pentru a fi testată în rândul consumatorilor. Operațiunea va dura „trei-patru săptămâni” și „totul depinde de consum”.

Obiectivul McDonald’s este de a răspunde „noilor nevoi e consum” și dorinței consumatorilor de „diversificare a alimentației”.

Inițiativa este privită cu scepticism de patronii unor fast-food-uri care lucrează în regim de ranciză pentru McDonald’s.

Citește și: Ce salariu câștigă un angajat la Popeyes! Concurentul KFC îi plătește pe lucrătorii din restaurantele din mall cu venituri destul de mici pe lună!

„Abia aștept să văd fețele clienților mei când le voi spune că nu mai sunt cartofi timp de trei săptămâni! Este un produs emblematic pentru noi, este ca și cum ar dispărea Big Mac”, a declarat diretorul unuia dintre restaurante.

„În orice caz, această campanie limitată în timp a necesitat mai multe luni de pregătire. A fost un proces îndelungat pe care l-am început în august 2021 pentru a rezerva terenurile celor 25 de agricultori parteneri ai noștri. După însămânțarea din martie anul trecut, recoltarea s-a făcut în octombrie, înainte de transformarea lor pentru lansare”, a declarat Eloi de la Celle.