Fratele Luminiţei Sega, procuroarea care a murit otrăvită, RUPE TĂCEREA: Nu s-a făcut autopsia la deces, ceea ce e grav VIDEO

Mircea Slăvilă, fratele Luminiţei Sega, procuroarea care a murit otrăvită, face dezvăluiri într-un interviu pentru România TV. 

RomaniaTV.net
19 mai 2017, 19:37
Fratele Luminiţei Sega, procuroarea care a murit otrăvită, RUPE TĂCEREA: Nu s-a făcut autopsia la deces, ceea ce e grav VIDEO

„Cine a fost persoana care a semnat sa nu se faca necropsie?

Sotul. El este in masura. În acesti 10 ani trebuia sa fie cu mine mai ales ca el este in aceasta zona si are alte parghii. Sa faca o ancheta pe bune.

Cat de viabila este varianta sa i se fi cerut sa renunte?

E posibil. Eu nu invinuiesc pe nimeni. Poate sotul, colegii de la parchet, medicii pot fi implicati. E treaba parchetului. Si fostii colegi poate ar fi treuit sa se intrebe ce s a intamplat. Da, colegii ei de serviciu nici nu au fost audiati, nici sotul. A fost acea declaratie a mea pentur ca eu am cerut. Mi s-a parut o moarte suspecta. A avut dosare grele – Iliescu, Magureanu, tigareta, Bancorex, Vantu. A fost primul procuror care l-a arestat ofocial. I s-a luat dosarul dupa. Ati vazut discutiile cu SIPA. M-am gandit si as fi curios daca sunt dovezi dar ma gandesc de cate dovezi e nevoie. Sunt dovezi clare care nu au fost bagate in seama de alte persoane. Am fost avertizat sa o las ca nu voi afla nimic. Dar sunt dispus sa merg pana la capat.

Citeşte şi Ce ştie Ioana Maria Vlas despre MOARTEA SUSPECTĂ a procuroarei care l-a anchetat pe Vîntu VIDEO

Ce inseamna pana la capat? Sa transfer dosarul in strainatate. La CEDO. Pentru ca prin ceea ce a spus judecatorul care a redeschis, de o inalta moralitate..argumenteaza pe legislatie europeana.

Ce a spus, ca nu s-au facut toate demersurile?

Exact. Pana acum au fost audiati medicii care au tratat-o, sotul, eu, si am inteles ca ar trebui si colegii de serviciu dar nu am vazut la dosar. Asteptam sa se faca aceasta analiza toxicologica. Eu am cerut un an si jumatate la parchet sa se faca exhumarea. Nu s-a facut autopsia la deces ceea ce e grav. S-a facut exhumarea, s-au prelevat probe pentru expertiza toxicologica. Am asteptat sa vedem ce se intampla. Este un aspect legat de plata ca sunt bani prea multi si nu se poate suporta. Am vrut sa platesc eu, sa iau un expert parte si procurorul m-a anuntat ca imi va spune. Am fost anuntat vinerea ca exhumarea e luni. Era imposibil. S-a facut deshumarea, s-au prelevat probe. Din 2008 pana in 2015 probele au stat la IML.

Moartea procuroarei care l-a cercetat pe Vîntu ridică semne de întrebare. Ancheta a fost redeschisă

De ce?

Pentru ca in strainatate nu au gasit laborator care sa satisfaca cerintele medicului legist, iar in tara s-a zis ca nu avem probele. Inteleg ca nu dispunem de tehnica. Asta am auzit la o persoana calificata ca exista un laborator bine dotat. Am avut intentia sa platesc. Astept.

Dumneavoastra veniti cu banii, dar ce autoritate trebuie sa-si dea avizul?

Parchetul, parchetul sa spuna ca nu isi permite si eu platesc, cum am cerut acum 7 ani.

Si acum de ce nu se intampla?

Si eu ma intreb. 

S-ar putea produce o noua exhumare?

Sigur, nu mai sunt probe din tesut, organe..dar oase, unghii ..sunt suficiente pentru a da un rezultat. In cei 67 ani desi am aflat si eu dupa ca aveam acces la dosar, niciodata nu am fost chemat sa vad. Intre 2008 si 2015 nu s-a facut nimic. Dupa ce s-a clasat dosarul, avocatul a a facut doua cereri de a vedea dosarul si dupa trei luni de zile am primit ca sunt invitat pe data de 15, cu trei zile in urma. Imposibil. Nu, este scris. 

Credeti ca e un caz atat de greu incat sa nu se vrea, sa fie mai bine sa nu se afle indiferent daca au fost cauze naturale sau alte probleme?

Asta e, nu se vrea”, a declarat int-un interviu pentru România TV fratele Luminitei Sega.

Procuroarea Luminiţa Sega a murit subit in timp ce instrumenta unele dintre cele mai rasunatoare dosare de coruptie din Romania. Luminita Sega lucrase in dosare care il vizau pe Sorin Ovidiu Vintu, ca „FNI” sau „Banca Agricola”, dar si in alte dosare grele precum „Tigareta”, „Magureanu-Giurtelecul Hododului”, „Iliescu-Costea”, „Eterna si fascinanta Romanie” sau „Stefan Riza”.

Luminita Sega a murit in 31 iulie 2006, la varsta de 44 de ani, dupa un an de chin, operatii si dureri groaznice carora medicii nu au putut sa le gasesca diagnostic. Agonia a inceput in 16 martie 2005, cand, in timp ce se afla in biroul sau din sediul DNA, a cazut la podea, zvorcolindu-se de durere, tinandu-si capul in maini si urland dupa ajutor.

Dezvăluiri din dosarul procuroarei otrăvite. Mărturiile fratelui celei care l-a pus pe Vântu sub acuzare VIDEO