Fraţii lui Emi Pian, reţinuţi pentru 24 de ore. Graţian şi Ciprian Duduianu, acuzaţi de tentativă de omor

Graţian şi Ciprian Duduianu, fraţii interlopului Emi Pian, decedat în urmă cu o săptămână într-un conflict în sectorul 6 al Capitalei, au fost reţinuţi pentru 24 de ora. Fraţii lui Emi Pian au fost duşi în Arestul Central şi urmează să fie prezentaţi magistraţilor Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă. Cei doi sunt acuzaţi de tentativă de omor. Între timp, în arest a ajuns şi Richard Emanuel Gheorghe, membru al clanului Rinu şi principalul suspect în cazul morţii lui Emi Pian. 

RomaniaTV.net
12 aug. 2020, 12:51

Trei persoane, respectiv doi frați și o rudă a fostului lider al clanului Duduianu, care ar fi încercat să îl ucidă pe criminalul interlopului Emi Pian, au fost reținute, transmite, miercuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

La data de 4 august, în jurul orei 02.00, în contextul agresiunii care a condus la decesul victimei F.M. (Florin Mototolea – n.red.) cei trei inculpați l-au agresat pe numitul G.E.R., cu intenția de suprimare a vieții acestuia, lovindu-l în mod repetat cu picioarele și cu obiecte contondente și tăietor-înțepătoare, acesta suferind leziuni traumatice la nivelul capului, feței și brațelor, care au impus internarea sa„, conform Parchetului Capitalei.

Cele trei persoane suspectate că au încercat să îl omoare pe criminalul interlopului Emi Pian au fost reținute și urmează să fie duse la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă.

Tânărul de 26 de ani, suspectat că l-a ucis pe Emi Pian, a fost arestat preventiv, vineri, potrivit deciziei magistraților Tribunalului București.

Vineri, procurori criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au decis reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 26 de ani, din București, care ar fi criminalul liderul clanului Duduianu, Emi Pian. Ulterior, magistrații Tribunalului București au decis arestarea sa preventivă.

„Din probatoriul administrat a rezultat că, pe fondul unui conflict spontan, izbucnit în timpul unui joc de noroc, bărbatul de 26 de ani ar fi aplicat victimei, un bărbat de 39 de ani, lovituri cu un obiect ascuțit, cauzându-i plăgi profunde, leziuni ce au impus transportarea victimei la spital, unde aceasta a decedat la scurt timp de la internare”, anunță Poliția București.

Emi Pian, liderul clanului Duduianu, în vârstă de 39 de ani, a fost ucis, în noaptea de luni spre marți, după ce a fost înjunghiat într-un conflict între mai multe persoane, în Sectorul 6 al Capitalei.

Florin Mototolea, zis „Emi Pian”, a fost eliberat din Penitenciarul Rahova în luna septembrie, anul trecut, fiind așteptat la poarta închisorii cu lăutari, artificii și șampanie. Emi Pian le-a transmis, atunci, cunoscuţilor că s-a întors mai puternic din închisoare. „Rana m-a întărit mai rău decât eram vreodată. Nu cu altceva. Caracterul mai puternic şi poftă de viaţă până la 100 de ani”, a spus Emi Pian, când a fost eliberat.

Graţian Duduianu şi Ciprian Duduianu, fraţii interlopului Emi Pian decedat săptămâna trecută după un conflict izbucnit în urma unei partide de barbut în Capitală, au fost săltaţi de mascaţi şi duşi la audieri la Serviciu Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei.

În urma audierilor, a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele celor doi. Potrivit avocatului familiei, Graţian Duduianu şi Ciprian Duduianu au calitatea de suspecţi în dosarul în care au fost reţinuţi.

Citeşte şi: Răsturnare de situație în cazul crimei din lumea interlopă. Ce a spus fiul lui Emi Pian la audieri şi ce a filat poliţia la funeralii

Avocatul a mai precizat că Graţian şi Ciprian Duduianu a fost duşi în Arestul Central şi urmează să fie cerută arestarea lor.

Pe lângă cei doi fraţi ai lui Emi Pian, oamenii legii au ridicat de la casele familiei Duduianu șapte cutii cu diverse obiecte şi documente. 

Citeşte şi: Percheziţii la casele din Capitală ale clanurilor Duduianu şi Rinu. Mascaţii au descins şi în locuinţa lui Emi Pian FOTO

„Procurorii au ridicat înscrisuri, documente asupra imobilelor, bunuri mobile ale familiei. Nu au fost găsite haine din seara aceea. A fost găsit doar un cuţit pe care îl are orice om în gospodărie. Percheziţia domiciliară a vizat găsirea anumitor obiecte necesare anchetei”, a declarat avocata familiei Duduianu.

În arest este şi Richard Emanuel Gheorghe, membru al clanului Rinu şi principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian.

 

Cum a murit Emi Pian. Versiunea tatălui presupusului criminal

Tatăl lui Richar Emanul Gheorghe, presupusul criminal al lui Emi pian, a făcut dezvăluiri despre noaptea crimei, în exclusivitate la România TV. Bărbatul a povestit cum 16 din clanul Duduianu au vrut să-i linşeze fiul după ce acesta a avut curajul să-i bată obrazul lui Emi Pian, care îi înjurase mătuşa. „Baiatul meu a dat la nimereaăa jos intins numai in topoare”, a spus tatăl lui Richard.

Citeşte şi: Principalul suspect în cazul morţii lui Emi Pian a fost scos din spital şi dus la audieri: „Sunt nevinovat”

Cearta dintre cei doi ar fi pornit de la câteva injurii aduse de Emi Pian în faţa mătuşii lui Richard, conform tatălui suspectului. Acesta susţine că nu s-au atins, doar s-au înjurat, iar ulterior spiritele s-au calmat şi s-au jucat barbut în continuare. În momentul în care Emi Pian a părăsit locaţia, situaţia dintre aceştia a fost liniştită. Cu toat4e acestea, când Richard a plecat, peste acesta au năvălit mai multe persoane cu topoare şi săbii.

„Fiul meu nu s-a suparat decât când a înjurat-o pe matusa lui, aceasta fiind cuscra lui Emi Pian. „Nu îți este pic de rușine, Emi, înjuri în fața mătușii mele? Ce Dumnezeu ai?” Moment în care Emi a răsturnat masa, a dat cu pumnii în masă, supărat că i s-a atras atenția. A avut loc un schimb de vorbe între ei. Acolo erau mai multe persoane, 10 – 15 – 20 de persoane care jucau barbut. S-au pus toți în mijloc, ca să nu se lovească. Nu s-au atins, ci doar s-au înjurat. În cele din urmă, s-au împăcat, s-au calmat spiritele, s-a jucat în continuare. La 7-8 minute de la incident, Emi Pian a părăsit locația unde se juca barbut. Când a plecat Emi Pian din casă lucrurile era liniştite, nu s-au atins, nu s-au bătut. A plecat cu jurământul că nu v-a lăsa treaba asta. A plecat …. la rândul lui, băiatul meu când să plece, făcând un pas pe stradă au năvălit pe el 3 sau 4 maşini, 15 – 16 persoane cu topoare, săbii. Ceea ce vă spun se poate confirma de la camerele de supraveghere, se poate vedea care este purul adevar cum ei au venit pe el, ei l-au atacat şi s-a apărat. Putea să fie mort Graţian. Baiatul meu a dat la nimereală jos”, a dezvăluit tatăl lui Richard Gheorghe pentru România TV.

Citeşte şi: Noi detalii din ancheta morții lui Emi Pian. „L-au atacat un număr mare de prieteni ai lui Pian și el a ripostat cu un cuțit”