FRF a decis când se va relua LIGA 1. Cum se va juca în PLAY OFF şi în CUPA ROMÂNIEI

Liga 1,  suspendată pe perioada stării de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus, s-ar putea relua pe 16 mai, a declarat, miercuri, Emilian Hulubei, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN).

18 mart. 2020, 13:43
FRF a decis când se va relua LIGA 1. Cum se va juca în PLAY OFF şi în CUPA ROMÂNIEI

Liga 1 a fost intrerupta initial pana pe 31 martie, printr-o decizie a Comitetului de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal. Pe 16 martie a fost decretata starea de urgenta, de presedintele Klaus Iohannis, pentru o perioada de 30 de zile.

„S-au luat in calcul mai multe variante, iar cea mai probabila este cea cu inceperea antrenamentelor la 16 aprilie, dupa ce se incheie starea de urgenta, iar reluarea campionatului Ligii 1 la 16 mai. Asta ar fi cea mai buna varianta. In situatia asta meciurile din Cupa Romaniei se vor disputa numai intr-o mansa, nu tur-retur. Iar play-out-ul va intra cu patru etape in luna iulie, dar play-off-ul se incheie inainte de 30 iunie, data stabilita de UEFA. Asta este una dintre variantele propuse, concluzia la care s-a ajuns in urma primei sedinte a comisiei de lucru infiintata de FRF, dar decizia finala se ia si dupa discutia cu cluburile”, a afirmat Emilian Hulubei.

Măsură ŞOCANTĂ pentru Liga 1. „Anulăm campionatul. Nimeni nu mai ia titlul anul ăsta!”

„A doua varianta ar fi ca meciurile din Liga 1 sa se joace intr-o singura mansa din 13 iunie. La Liga 2 s-a propus sa se faca play-off si play-out cu 8, respectiv 10 echipe si tot cu un singura mansa. Iar la Liga 3 la fel, tot play-off si play-out, 8 si 8, o singura mansa. Acum ramane sa se discute la nivelul fiecarei ligi si sa se ia o decizie”, a mai spus presedintele AFAN.

Rădoi, Burleanu şi Stoichiţă în AUTOIZOLARE. Oficialii FRF au intrat în contact cu persoane testate POZITIV cu CORONAVIRUS

Competitiile fotbalistice din Romania, intrerupte initial pana la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal cel putin pana la momentul ridicarii starii de urgenta. Aceasta a fost decretata la 16 martie de presedintele Klaus Iohannis pentru o perioada de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus.