Fructele uscate, ideale înainte de mesele copioase

Pentru a nu avea probleme de sănătate, ai nevoie de o pregătire a stomacului înainte de mâncărurile mai grele. Este foarte important ca, înainte de o perioadă foarte încărcată din punct de vedere gastronomic, să mănânci feluri de mâncare simple, ca să nu-ți obosești organele cu rol în digestie. De asemenea, trebuie să ţii cont de starea ta de sănătate şi să adopţi o dietă adaptată nevoilor fiziologice.

RomaniaTV.net
03 ian. 2017, 10:00
Fructele uscate, ideale înainte de mesele copioase

Mai multe proteine

Alege alimente energetice şi bogate în proteine, ca să nu te simţi slăbit, mai ales în condiţiile în care vremea de afară e geroasă. Cele mai indicate sunt cerealele, leguminoasele, fructele uscate, brânzeturile din soia.

Introdu în alimentaţia cotidiană legume verzi cu frunze

Alternează alimentele care dau un plus de energie cu acelea mai simple. Înlocuiește zahărul cu mierea, ceaiul negru cu infuzia din plante, ouăle şi brânzeturile grase cu brânza de soia. Bea apă plată, limitând folosirea apei în timpul mesei. Aceasta se va consuma doar la sfârşitul mesei.

Citeşte şi  Cele mai sănătoase FRUCTE USCATE. Iată ce beneficii UIMITOARE aduc sănătăţii

Sfaturi utile pentru mesele grele

Evită consumul de fructe şi dulciuri la sfârşitul mesei și mestecă bine alimentele. De asemenea, ocolește alimentele acide: oţet, lămâie, sucuri de fructe, cola sau orice băutură acidă.

Optează pentru alimente proaspete

Mănâncă la începutul mesei o salată crudă preparată din legume asortate. Evită consumul legumelor crude la mijlocul mesei și renunţă la pâinea albă, zahărul rafinat şi laptele cu conservare îndelungată.

Află care sunt cele mai sănătoase fructe uscate