Fructul care ţine sub control glicemia

Perele, considerate darul zeilor, sunt populare în întreaga lume datorită calităților lor nutritive unice. Se pare că fructele au beneficii medicinale și conțin un număr mare de vitamine și minerale, care au efecte pozitive asupra sănătății și previn mai multe afecțiuni.

RomaniaTV.net
10 mai 2018, 09:51
Fructul care ţine sub control glicemia

Iată de ce este bine să incluzi perele în alimentația zilnică:

Sunt bogate în fibre și țin sub control glicemia

Pereții sunt sursă importantă de fibre și oferă zilnic 25-30 de grame. Fibrele au calorii digerabile zero și ajută la menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. În plus, fibrele sunt foarte bune în procesul de eliminare a toxinelor acumulate în organism. 

Îmbunătățesc digestia

Datorită conținutului ridicat de fibre, perele sunt bune pentru persoanele care se confruntă cu constipația. Perele oferă 18% din necesarul zilnic de fibre, care ajută procesul de digestie. În plus, substanțele nutritive din fruct luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi și previn cancerul de colon și alte afecțiuni.

Accelerează procesul de pierdere în greutate

Pereții sunt fructe cu conținut scăzut de calorii și conțin zaharuri naturale. O singură pară are doar 100 de calorii, ceea ce este suficient pentru o persoană care ține dietă și care o mănâncă ca gustare între două mese (mic-dejun/prânz sau prânz/cină). Include perele în alimentația ta dacă încerci să slăbești, deoarece astfel îi oferi corpului fibrele și substanțele nutritive (energia) de care are nevoie.

Întărește sistemul imunitar

Pereții conțin vitamina C, un puternic antioxidant care luptă împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și reduce stresul oxidativ. Vitamina C este necesară pentru protejarea ADN-ului, menținerea unui metabolism sănătos, repararea țesutului și încetarea mutației celulare. De asemenea, are efect antiîmbătrânire și întărește sistemul imunitar.

Previne afecțiunile cardiovasculare

Perele sunt recomandate persoanelor predispuse la boli de inimă. Fitochimicalele (antioxidanți) prezente în fruct reduc riscul de afecțiuni cardiovasculare, atac de cord și accident vascular cerebral. De asemenea, este prevenită depunerea grăsimilor pe pereții arterelor.

Ține sub control nivelul de zahăr din sânge

Perele conțin zaharuri naturale sub formă de fructoză și au un indice glicemic scăzut. Persoanele care suferă de diabet pot mânca pere fără griji. Ele au capacitatea de a îmbunătăți sensibilitatea la insulină, care joacă un rol-cheie în menținerea sub control a diabetului zaharat.

Ce se întâmplă dacă mănânci pere zilnic