„Fructul zeilor” care te ajută să îți crești imunitatea iarna. Are un conținut ridicat de fibre și este ideal în curele de slăbire

Pe perioada iernii, când gripa și alți viruși sunt la fiecare pas, experții au descoperit fructul care te poate ajuta la întăriea sistemului imunitar.

31 ian. 2024, 16:04
„Fructul zeilor” care te ajută să îți crești imunitatea iarna. Are un conținut ridicat de fibre și este ideal în curele de slăbire
Fructul zeilor care ajută și la slăbit

Nutriționiștii susțin că fructul cultivat iarna ar putea întări sistemul imunitar. Mai mult, acesta ajută la scăderea în greutate și menținerea unei diete sănătoase, fără a cheltui o mulțime de bani. Intrat în sezonul de vârf la final de toamnă și la începutul iernii, acest fruct asiatic oferă o aromă delicios de dulce aproape comparabilă cu mierea.

Citește și: Ce să NU mai faci atunci când prepari ceaiul. Greșeala care îi anulează toate proprietățile

Fructul recomandat de nutriționiști este kaki. „Cu acest fruct delicios de iarnă, nu judeca o carte după coperta ei. Pare extrem de asemănătoare cu o roșie, cu toate acestea, pulpa sa interioară portocalie, asemănătoare mango-ului este îngăduitoare și plină de proprietăți de stimulare a sistemului imunitar. Cultivat din copaci de curmal inițial în China, kaki are gust ca niciun alt fruct, lăudându-se cu un gust bogat și dulce, toate în același timp”, a precizat nutriționistul Abigail Roberts.

Kaki oferă 15% din valoarea zilnică recomandată de Vitamina A și 14% din valoarea zilnică de Vitamina C, împreună cu cantități generoase de Vitamina E, K, B6 și potasiu, esențiale pentru păstrarea unui sistem imunitar puternic.

Fructul supranumit „fructul zeilor”, kaki, este un fruct originar din China care se adaptează uşor condiţiilor climatice şi pe care-l găsim tot mai des în supermarketuri.

Citește și: Ingredientul banal care elimină grăsimea de pe abdomen. O singură lingură adăugată în cana cu ceai poate face minuni

Totodată, fructele kaki conțin compuși cum ar fi catehinele, galocatehinele și acidul betulinic. Datorită acestor compuși, fructul kaki este cunoscut că reduce riscul apariției anumitor boli, inclusiv cele de inimă și diabet.

Pe lângă beneficiile menționate anterior, fructul supranumit „fructul zeilor”, cu multe beneficii pentru organism, îmbunătățește și vederea. Acest lucru este posibil datorită zeaxantinei, o substanță care acționează ca un antioxidant natural.

Fructul supranumit „fructul zeilor”, cu multe beneficii pentru organism hrănește în mod natural inima, iar asta îl transformă într-un aliment ideal pentru consolidarea sistemului cardiovascular. Potasiul din compoziția fructului kaki acționează ca un vasodilatator și scade tensiunea arterială.

Consumat regulat, fructul kaki poate alunga stresul și oboseala, datorită conținutului ridicat de zaharuri și potasiu.