Funcţionarii publici din Capitală vor avea programul DECALAT de marţi

Funcţionarii publici vor avea programul decalat de marţi, a anunţat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu. 

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 09:43
Funcţionarii publici din Capitală vor avea programul DECALAT de marţi

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a decis, luni, în unanimitate, prelungirea cu două săptămâni a tuturor restricţiilor care sunt în vigoare în prezent în Capitală.

„Am apreciat că măsuri restrictive suplimentare nu se impun (…) Nu este normal să suprareglementăm, atâta timp câ eu şi colegii din Comitet am apreciat că nu sunt suficient de bine aplicate măsurile deja stabilite”, a declarat prefectul Capitalei.

Citeşte şi: Restricţii în Bucureşti, prelungite 14 zile. Şcolile rămân ÎNCHISE. Traian Berbeceanu: Rata de infectare în Capitală este 3.91

Traian Berbeceanu a amintit că, prin hotărârea de guvern 856, s-a impus ca toți operatorii economici și toate instituțiile de stat sau private să decaleze programul de lucru, dar că măsura nu a fost respectată.

„Chiar la nivelul Prefecturii, de mâine, jumătate dintre angajaţi vor veni de la ora 7, iar ceilalţi la ora 9.00”, a declarat Berbeceanu, explicând că astfel se se va evita aglomeraţia în mijloacele de transport.

El a subliniat că această măsură nu a fost respectată în majoritatea instituțiilor publice.

Iar primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că „ne vom asigura că şi operatorii privaţi din municipiul Bucureşti vor respecta această prevedere”.

De la începutul pandemiei de COVID-19 până în prezent, Bucureştiul a raportat cele mai multe cazuri de îmbolnăvire. Mai mult, în ultimele zile numărul îmbolnăvirilor zilnice a crescut alarmant în Capitală. Coeficientul infectărilor COVID cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat joi de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București, a ajuns luni la 3,91, faţă de 3,79 cât a fost duminică.