Furtunile au făcut prăpăd în ţară. 30 de victime, sute de copaci căzuţi, maşini avariate şi mai multe case au fost inundate

Pompierii militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 91 de localităţi din 17 judeţe ale ţării pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente şi vremea rea. Au fost înregistrate 30 de victime şi 687 de arbori doborâţi, fiind afectate 24 de acoperişuri şi 72 de autovehicule.

26 iul. 2017, 06:51
Furtunile au făcut prăpăd în ţară. 30 de victime, sute de copaci căzuţi, maşini avariate şi mai multe case au fost inundate

Potrivit unui bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în 91 localităţi din judeţele Alba, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Maramureş, Mureş, Prahova, Sălaj, Vaslui şi municipiul Bucureşti.

„Din cauza vântului puternic şi descărcărilor electrice, la nivel naţional au fost înregistrate 30 de victime. Totodată, 687 de arbori au fost doborâţi pe carosabil, maşini, locuinţe şi stâlpi de electricitate, fiind afectate 24 de acoperişuri şi 72 de autovehicule”, anunţă IGSU.

De asemenea, în urma averselor din ultima perioadă, au fost înregistrate inundaţii la 18 imobile, şase curţi şi trei subsoluri, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru evacuarea apei din gospodării.

Din cauza ploilor şi aluviunilor de pe carosabil, circulaţia rutieră pe DN 1 (între localităţile Buşteni şi Azuga) şi pe DN 7 C Transfăgărăşan s-a desfăşurat cu dificultate, iar echipe specializate au intervenit pentru remedierea situaţiei şi curăţarea drumurilor.

Miercuri dimineaţă, la nivel naţional, nu mai erau înregistrate situaţii care să impună intervenţia echipajelor de pompieri militari.

Pompierii recomandă ca, pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină, populația să își asigure protecția în locuințe sau alte spații de adăpost. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, se recomandă parcarea autoturismelor în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Citeşte şi Prăpăd în Brăila din cauza unei vijelii. Patru persoane au fost rănite, o femeie este în comă