Senatorul Gabriela Firea DEMISIONEAZĂ din PSD din cauza „cârdăşiei” PNL-PDL-PPDD

Senatorul Gabriela Firea a anunţat, vineri, că a decis să demisioneze din PSD. Fosta jurnalistă a subliniat, însă, că va rămâne senator independent şi şi-a motivat decizia explicând că nu poate asista pasivă la încălcarea principiilor care au stat la baza formării USL şi la "cârdăşia" PNL-PDL-PPDD din judeţul Ilfov.

10 ian. 2014, 12:44
Senatorul Gabriela Firea DEMISIONEAZĂ din PSD din cauza „cârdăşiei” PNL-PDL-PPDD

Senatoarea Gabriela Firea a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, că demisionează din toate funcţiile deţinute în cadrul PSD, respectiv vicepreşedinte la nivel naţional şi preşedinte al organizaţiei judeţene Ilfov, precum şi din calitatea de membru al partidului.

Gabriela Firea a luat decizia de a plecat din PSD din cauza scandalului din USL Ilfov. Mai exact, senatorul s-a declarat deranjat de decizia PNL de a accepta colaborarea cu PDL în Ilfov şi, în plus, de faptul că niciun lider al PSD nu a luat poziţie faţă de gestul liberalilor.

„Începând cu data de astăzi, 10 ianuarie 2014, am demisionat din toate funcțiile deținute în cadrul PSD, respectiv vicepreședinte la nivel național și președinte al organizației județene Ilfov, precum și din calitatea de membru al partidului. Am luat această hotărâre după 24 de ore de la decizia PNL de a accepta colaborarea în plan local cu PDL, reacționând la conflictul din USL Ilfov prin promovarea președintelui PNL Ilfov în funcția de coordonator al campaniei electorale a PNL pentru alegerile europarlamentare, timp în care niciun lider al PSD nu a luat poziție față de aceast demers flagrant de rupere a USL”, se arată în comunicatul dat publicităţii de Gabriela Firea.

Fosta jurnalistă a precizat că a decis să demisioneze pentru că nu s-a putut resema cu „încălcarea flagrantă a principiilor care au stat la baza formării USL”, cu toate că i s-a recomandat în repetate rânduri acest lucru.

„Nu există nicio justificare credibilă pentru a accepta ca la nivelul județului Ilfov Uniunea Social Liberală să fie extinsă de la 4 la 6 partide, respectiv cârdășia PNL-PDL-PPDD la care se adaugă, de formă, PSD, UNPR și PC. După cum nu este admisibil ca primăriile „neprietene” să fie lăsate fără fonduri, iar PDL să dețină un post de vicepreședinte al Consiliului Județean în detrimentul PSD”, punctează Firea în comunicat.

„Constat cu amărăciune că a fi consecventă unor idei și principii, cum ar fi unitatea USL, care nu se poate baza decât pe respect reciproc și pe respectarea cu strictețe a documentelor acestei alianțe, m-a transformat în ținta atacurilor și ironiilor celor care pun pe primul plan interesele personale. (…) Dacă sunt lideri ai USL care au o agendă politică diferită de cea asumată oficial, este problema lor, eu însă nu pot fi părtașă la niciun fel de scenarii oculte, cu sau fară știrea mea”, susţine Gabriela Firea.

Senatorul spune că va face în continuare parte din Parlamentul României, ca independentă, şi că nu va renunţa la obiectivul său de a face „un alt fel de politică”. „Mentionez ca aceasta este decizia mea ferma si unilaterala si nu mi-a cerut nimeni din partid sa-mi dau demisia. Dimpotriva!”, încheie Gabriela Firea.

Dovadă a faptului că Gabriela Firea este dorită în continuare în PSD, Rovana Plumb, preşedintele Organizaţiei de femei din PSD şi ministru al Mediului, a declarat că speră ca fosta jurnalistă să rămână totuşi alături de social-democraţi: „Gabi Firea are toata sustinerea noastra si speram ca va ramane alaturi de noi! PSD este un partid solidar, care este mereu alaturi de membrii sai. Credem in USL si in proiectul pe care l-am inceput impreuna, iar obiectivele pe care ni le-am asumat tin in primul rand de relatia noastra cu votantii si sustinatorii nostri. Prin urmare, conteaza mai mult modul in care ne sustinem aceste proiecte in fata oamenilor decat modul in care colegii de alianta aleg sa continue alaturi de noi sau nu. De aceea, mai avem multe de facut impreuna si cred ca doamna Firea ne poate ajuta si in continuare”.

 

CULISELE SCANDALULUI din USL Ilfov

Gabriela Firea a acuzat PNL Ilfov că a făcut în Consiliul Judeţean alianţă cu PDL, iar liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, a afirmat, la România TV, că a făcut acest lucru pentru a putea duce la îndeplinire proiecte cu care s-a angajat în faţa electoratului, în condiţiile în care majoritatea cu PSD nu mai funcţiona.

Firea a declarat ulterior că are în vedere iniţierea la nivelul USL Ilfov, respectiv între organizaţiile PSD şi PNL, un pact de neagresiune, după modelul pactului de la Botoşani.

Petrache a declaratcă nu este împotriva unui pact de neagresiune propus de organizaţia PSD, dar este nevoie de o mediere a conflictului din partea lui Victor Ponta şi a lui Crin Antonescu, precum şi de o înţelegere la nivel naţional.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, joi, că la nivelul conducerii partidului s-a luat decizia desemnării lui Marian Petrache, vicepreşedinte al PNL, în calitate de coordonator al campaniei pentru alegerile europarlamentare, alături de Eduard Hellvig şi Rareş Mănescu.

Firea declara, joi, că prin promovarea liderului organizaţiei PNL Ilfov, Marian Petrache, drept coordonator al campaniei partidului pentru europarlamentare, se demonstrează că nu există intenţia aderării la pactul de neagresiune propus de social-democraţi.

Gabriela Firea s-a înscris în PSD Ilfov în septembrie 2012

„Acum 22 de ani intram în presă cu dorinţa de a spune ceva, nu doar de a fi o prezenţă ştearsă. Simţeam că după revoluţie tineretul trebuie să se implice pentru a construi România nouă, România modernă. Am împlinit 40 de ani şi am avut un imbold de a merge către domeniul pe care de multe ori l-am criticat. M-am gândit că în presă am atins maximul, am parcurs toate treptele profesionale şi am ajuns şi antreprenor de presă. Am vrut la 40 de ani să pornesc de la zero în domeniul în care cred că pot să realizez ceva datorită experienţei mele în ceea ce priveşte relaţia cu cetăţenii.

Am ales PSD pentru că nu voi uita niciodată – deşi acum sunt un om care, realizat profesional fiind, are un statut financiar liniştitor – că provin dintr-o familie cu patru copii, că am avut greutăţi, ca orice familie, că am fost o familie în care iubirea nu ne-a lipsit, dar am avut alte lipsuri, multe la un moment dat. Vreau să fiu de partea unui partid care se gândeşte la securitate alimentară, la protecţie socială, nu la asistenţă. Aş putea să am un cuvânt de spus chiar într-un domeniu legat de munca mea de zi cu zi de până acum, presa, relaţia angajator-angajat, şi într-un alt domeniu care m-ar interesa, cel care priveşte IMM-urile, pentru că experienţa mea poate fi utilă. De doi ani, cum cunoaşte toată lumea, am intrat în contact şi cu problemele comunităţilor locale. Ştiu câte probleme sunt, ştiu ce cerinţe au cetăţenii de la primării şi ştiu cum fiecare român îşi îndreaptă dorinţa sa în ordine către primărie, prefectură, CJ şi bineînţeles către Guvern, dar până acolo mai e cale lungă”, spunea Gabriela Firea la intrarea în politică.

La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, Gabriela Firea a obtinut mandatul de senator, cu un scor de 74,62%.

Pe 21 ianuarie 2013 a preluat, in calitate de presedinte interimar, organizatia PSD Ilfov, iar pe 24 februarie 2013 am fost confirmata in functie prin vot, de catre cei 500 de delegati.

În aprilie 2013 a devenit vicepreşedinte PSD la nivel naţional, alături de Rovana Plumb, Ecaterina Andronescu, Corina Cretu si Lia-Olguta Vasilescu, după ce a candidat ca reprezentantă a Organizatia de Femei a partidului.