Gabriela Firea, despre propunere CE de înlocuire a slujbelor de Crăciun: „Nu există credință online și credință televizată”

Gabriela Firea a reacţionat după ce Comisia Europeană a propus înlocuirea slujbelor de Crăciun din biserici cu cele online. Fostul primar al Capitalei a consideră că "nu există credință online și credință televizată".

01 dec. 2020, 18:59
Gabriela Firea, despre propunere CE de înlocuire a slujbelor de Crăciun: „Nu există credință online și credință televizată”
Gabriela Firea

Gabriela Firea precizează că face parte din categoria persoanelor care îndeamnă la nerespectarea măsurilor de protecție, însă nu este de acord cu recomandarea Comisiei Europene de înlocuire a slujbelor de Crăciun cu inițiative online sau televizate.

Gabriela Firea: A interzice unui popor credința, a interzice să se roage mai ales în slujba de Crăciun…

Citeşte şi Gabriela Firea: Este foarte scump să te testezi de COVID din banii proprii. Pe cine testează statul

„Nu există credință online și credință televizată. Eu sunt pentru respectarea regulilor și pentru o colaborare între autorătăți și reprezentanții Bisericii. A interzice unui popor credința, a interzice să se roage mai ales în slujba de Crăciun… E una dintre cele mai importante din an.

În întreaga Europă eu am văzut că autoritățile sunt preocupate cum să informeze mai corect, mai bine, mai pe înțelesul tuturor măsurile, iar evenimentele sunt extrem de bine realizate. Acolo unde s-au organizat astfel de evenimente, inclusiv religioase, lucrurile s-au desfășurat foarte bine.

Doar acolo unde au fost interdicții pelerinii sau credincioșii și-au rezolvat singuri situația și lucrurile nu s-au desfășurat cum ar fi trebuit. Deci bună organizare, asta trebuie”, a spus Gabriela Firea la România Tv.

Citeşte şi Gabriela Firea, mesaj de 1 decembrie: ”Iartă-ne, patrie, pentru ce ti-am gresit”

Comisia Europeană recomandă înlocuirea liturghiilor de Crăciun față în față cu „inițiative online sau televizate”. Recomandările fac parte dintr-un proiect ce va fi publicat miercuri.

„Nu adunărilor pentru liturghii de Crăciun” – este invitația cuprinsă în proiectul Comisiei Europene, care va fi publicat miercuri, legat de măsurile anti-Covid pentru sărbători, scrie Corriere della Sera.